Uitlaat

Vlogger wint Mazda Make Things Better Award

03 mei 2016
Door Redactie
Een jonge Spaanse journaliste heeft de derde en jaarlijkse Mazda Make Things Better Award gewonnen met een videoblog, waarin het begrip ‘thuis’ wordt geherdefinieerd in het licht van de enorme aantallen vluchtelingen die in opvangkampen in Europa leven. De 22-jarige videoblogger (‘vlogger’) Patricia Charro Herrera zal de €10.000,-, die ze daarmee won, gaan gebruiken voor de productie van ‘Home World’, een videodocumentaire. Hierin zullen de verhalen van vluchtelingen worden verteld, waarbij de psychologische schade die ze hebben opgelopen, toen ze hun verwoeste huizen zagen of als gevolg van andere traumatische gebeurtenissen, aan bod komt.

Het idee achter de film, die zij samen met mede-projectleider Verónica González regisseert, is het krijgen van meer inzicht in het belang van een ‘thuis’ en tevens het creëren van een basis voor het verschaffen van psychologische hulp voor de nieuwkomers. 

“Het project is gericht op de uitdagingen die de meest kwetsbare mensen ter wereld op dit moment moeten aangaan, mensen die hun huizen moesten achterlaten om elders een nieuw leven op te bouwen”, zegt Charro, die de site homeworldit.org runt. “’Home World’ wil laten zien dat ‘thuis’ een plek is die in onze harten en onze gedachten zit, het is meer dan de fysieke locatie waar we wonen. Verónica en ik zijn erg blij dat we aan dit project kunnen gaan werken”.

Als de documentaire eenmaal voltooid is, zal hij de basis vormen voor een serie van kunstpsychologie-workshops, die georganiseerd zullen worden in sociale centra, in vluchtelingenkampen en op andere plekken in Europa om deze migranten voor zover dat kan het gevoel te geven dat ze thuis zijn, terwijl tegelijkertijd tolerantie en acceptatie wordt bewerkstelligd bij de inwoners van de gastlanden. Het duo verwacht de documentaire begin 2017 af te hebben. Dit jaar zal een paar maanden lang worden gefilmd in vier vluchtelingenkampen. 

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.