Uitlaat

Toyota verkocht 209.000 hybridewagens in 2015

25 januari 2016
Door Redactie
Toyota Motor Europe (TME) rapporteerde deze maand zijn jaarlijkse verkoopcijfers voor 2015 en zag zijn verkoop van hybridewagens ondanks de laagste brandstofprijzen in vijf jaar tijd voor het vijfde jaar op rij groeien tot een totaal van 209.000 exemplaren, een stijging met 17 % ten opzichte van vorig jaar.   De hybridemodellen van Toyota en Lexus nemen daarmee 24 % van de totale Europese verkoop van de groep voor hun rekening, tegenover 20 % het jaar ervoor.  In West-Europa alleen waren de hybridemodellen goed voor een derde van de totale verkoop, in België verkocht Toyota-Lexus 35% hybride wagens.

"Onze uitstekende hybrideverkoop bewijst dat Europese klanten verder kijken dan de schommelingen in de brandstofprijzen en dat ze zich niet alleen aangetrokken voelen door de verbruiks- en CO2-winst maar ook door de andere voordelen van hybridewagens," aldus Johan van Zyl, President en CEO van TME.  "Die voordelen zijn onder meer de erg lage gebruikskosten, het stille rijgedrag en het voordeel van een elektrische aandrijving die geen 'range anxiety' met zich meebrengt," voegde van Zyl nog toe.

Binnen die hybrideverkoop noteerde de Yaris Hybrid een recordverkoop van 72.000 stuks in 2015, een stijging met 23 % in vergelijking met vorig jaar. Daarmee bewijst hij dat hybridetechnologie zelfs voor wagens uit het B-segment betaalbaar is.  In Europa wordt meer dan een Yaris op drie verkocht als hybridewagen en in België 35%.

Ook de nieuwe Auris Hybrid deed het bijzonder goed: de verkoop lag met 78.500 exemplaren 12 % hoger dan het jaar ervoor.  Meer dan de helft van alle Auris-modellen verkocht door Toyota zijn hybrides en in België zijn 61% van de verkochte Auris-modellen hybride.

Bij het luxemerk Lexus steeg de hybrideverkoop met 24 % tot 41.000 exemplaren.  De Lexus Hybrid Drive-modellen nemen 64 % van de totale Lexus-verkoop in Europa voor hun rekening, een percentage dat in West-Europa alleen nog oploopt tot 96 % en in België meer dan 98% bedraagt.

"Nu ook de nieuwe Prius-generatie en de nieuwe RAV4 Hybrid in de startblokken staan, zal de opmars van de hybridemodellen in Europa nog verder worden doorgezet," aldus van Zyl.  "We mikken op meer dan 400.000 stuks tegen 2020," voegde hij nog toe.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.