Uitlaat

Toyota levert 70 hybride werfwagens aan DEME

26 mei 2016
Door Redactie
Vandaag heeft Toyota Belgium, in samenwerking met leasingmaatschappij ALD Automotive, 70 hybride wagens geleverd bij DEME. Het betreft wagens van het model Yaris Hybride Comfort.

De beslissing van DEME om haar wagenpark te vergroenen past binnen diverse duurzaamheidsprojecten en ambities van DEME.

Alain Bernard, bestuurder en CEO DEME: “In de uitvoering van onze activiteiten integreren we de nieuwste technieken en technologieën. Dat geldt niet alleen voor onze schepen maar ook voor het materieel dat we inzetten op land. Na de aankoop van een reeks hybride graafmachines, vervangen we nu een 70-tal werfwagens door hybride types. De investering kadert in DEME’s CO2-emissiebeheer. Door energiebesparing en slim energieverbruik willen we DEME’s activiteiten wereldwijd verduurzamen. In dat kader ontvangt DEME als eerste Vlaamse waterbouw- en milieugroep het hoogste certificatieniveau onder de nieuwste normvoorwaarden van de CO2 prestatieladder, een meetinstrument dat de bewustwording rond CO2-verbruik vergroot”.

De Toyota Yaris Hybride wordt geproduceerd in de Toyota-fabriek van Valenciennes in Frankrijk, net over de grens.

Toyota investeert al jarenlang in het verlagen van de impact van haar voertuigen op het milieu. “Bij DEME troffen we diezelfde overtuiging aan”, vertelt Pieter Larmuseau, Sales & Network Director Toyota Belgium. DEME zal dankzij de hybride technologie van Toyota een CO2-reductie van 528 ton realiseren, en een NOx-besparing van 435 kg. “Dit contract illustreert de toenemende interesse van zowel bedrijven als particulieren in de hybride technologie. Hybride wagens maken namelijk reeds één derde uit van het aantal verkochte Toyota’s in België, en dat percentage blijft toenemen”, legt Pieter Larmuseau uit.

Toyota heeft wereldwijd al meer dan 9 miljoen hybrides verkocht, en is pionier en marktleider op vlak van de hybride technologie. De bestuurders van dergelijke wagens stellen het rijplezier, het comfort en het gebruiksgemak van dit type wagens erg op prijs. Ook de lagere onderhoudskosten, de beperkte uitstoot en de fiscale voordelen verklaren het toenemende succes van deze technologie, zowel voor ondernemingen als voor particulieren.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.