Uitlaat

Studenten autotechniek sleutelen aan BMW en MINI

07 april 2016
Door Redactie
Om nóg meer jongeren aan te zetten om te kiezen voor de opleiding van autotechnieker, breidt BMW Group Belux zijn samenwerking met scholen met een zevende jaar Autotechnieken gevoelig uit.

Dit jaar vervoegen studenten van vier bijkomende scholen de samenwerking in het kader van ‘geassocieerd onderwijs’ die de premium autobouwer heeft opgezet. 64 studenten leren zo rechtstreeks de praktijk kennen in het geavanceerde opleidingscentrum van BMW Group Belux én bij 35 BMW- en MINI concessies.

Twee jaar geleden ontving BMW Group Belux voor het eerst de studenten van KTA Technica Halle, vorig jaar kwamen daar Technische Scholen Mechelen en het Franstalige Institut Saint-Joseph Etterbeek bij. De positieve feedback van zowel de leerlingen, de scholen als de concessiehouders waar de studenten bijkomende praktijkervaring opdeden, maakte dat er dit jaar vier scholen extra bij in het project stappen: Technisch Instituut Sint-Paulus (TISP) Mol, ScheppersinstituutWetteren,Vrij Technisch Instituut (VTI) Aalst en Koninklijk Technisch Atheneum (KTA MoBi) Gent. In totaal zullen 64 studenten dit jaar deelnemen, wat meer dan een verdubbeling is ten opzichte van 2014-2015.

Als onderdeel van de samenwerking krijgen de leerkrachten didactische ondersteuning en worden er gezamenlijke initiatieven op nationaal, sector- en scholenniveau georganiseerd.

Voor de studenten van elke school worden er telkens twee keer twee weken voorzien: in elke eerste week krijgen ze theorie en praktische demonstraties van één onderdeel autotechnologie, wat ze de week daarop dan telkens concreet kunnen toepassen als stagiair in een lokale concessie. Zo verzamelen zij zelf een heleboel praktische kennis en krijgt de concessie een directe meerwaarde in zijn team. De thema’s worden bepaald in overleg met de individuele scholen en worden gegeven met het meest moderne didactische materiaal van het opleidingscentrum van BMW Group Belux in Bornem.

Succes in 2014-2015

De feedback van de opleidingsverantwoordelijken van de deelnemende scholen was uitermate positief. De opendeurdagen trokken meer geïnteresseerden, de inschrijvingen gingen eerder van start en er is zelfs een leerling die speciaal van school veranderde om in het nieuwe schooljaar deel te kunnen nemen aan dit project.

“De hele sector heeft nood aan extra, gekwalificeerde arbeidskrachten. Als BMW Group Belux hebben we daarom beslist om te investeren in de toekomst. Net zoals de technologie in onze BMW’s en MINIs veranderd is, is ook de job van autotechnieker veranderd. We willen de jongeren laten ondervinden dat het een beroep met boeiende toekomstperspectieven is. Het is dan ook zeer bemoedigend te horen dat er bij de deelnemende opleidingen steeds meer interesse is.”, zegt Pierre De Cannière, Retail HR en Training Manager van BMW Group Belux. 

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.