Uitlaat

Opel Zafira Tourer voor vierde keer op rij milieuvriendelijkste monovolume

05 januari 2016
Door Redactie
Opel beleeft een uitstekende start van het nieuwe jaar: de Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG ecoFLEX is opnieuw de milieuvriendelijkste monovolume. Voor de vierde keer op rij hebben het milieu-instituut Ökotrend en het vakblad Auto Test het model op aardgas uitgeroepen tot ‘Auto Test Groene Winnaar’ in zijn segment. De veelzijdige, compacte wagen met maximum zeven plaatsen behaalt de eerste plaats binnen zijn klasse met onder de motorkap de uiterst zuinige en emissiearme 1.6 Turbo CNG ecoFLEX-turbomotor. CNG (Compressed Natural Gas, gecomprimeerd aardgas) zorgt voor een bijzonder zuivere verbranding in de innovatieve viercilindermotor van Opel.

Met een verbruik van slechts 4,7 kilogram (7,2 m3) hoogwaardig aardgas per 100 kilometer in de gecombineerde cyclus, stoot de 110 kW/150 pk sterke Opel Zafira Tourer 1.6 Turbo CNG ecoFLEX maar 129 g/km CO2 uit, wat de auto in Duitsland energielabel A oplevert.

In België heeft de Vlaamse regering laten weten dat eigenaars van een auto op aardgas de komende vier jaar worden vrijgesteld van BIV en verkeersbelasting. De aardgasfederatie KVGB van haar kant kent een subsidie van € 1.000 toe aan particulieren die voor 1 februari 2016 een nieuwe auto op CNG (Compressed Natural Gas) kopen. De aardgasdistributeurs kondigen bovendien aan dat het aantal tankstations in 2016 meer dan verdubbeld wordt, met als streefdoel 300 stations in 2020. 


Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.