Uitlaat

Opel lanceert leasing voor particulieren

06 januari 2016
Door Redactie
De formule was al bekend maar leek voorbehouden voor professionals en bedrijven met een wagenpark. Vorig jaar werden in enkele buurlanden, waaronder Nederland, programma’s voor langetermijnverhuur aan particulieren gelanceerd, en met succes. Ook het specifieke aanbod dat door een belangrijke speler uit de sector einde 2015 in België gelanceerd werd en waarbij de Opel Corsa in het pakket weerhouden werd, was een schot in de roos. De Belgische markt lijkt dus helemaal klaar te zijn voor private leasing of leasing aan particulieren.

Opel heeft daarom besloten om een pioniersrol te vervullen op dit gebied. Het bedrijf is er zich immers van bewust dat de mobiliteitsaanpak zich wijzigt en dat het bezit van een voertuig niet langer als absoluut noodzakelijk beschouwd wordt. Een auto huren voor een middellange of lange periode lijkt in sommige gevallen de beste oplossing. Het Opel Private Lease aanbod in België wordt ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Belgische dealernetwerk en richt zich uitsluitend tot particulieren vanaf 23 jaar. Klanten zullen over een voertuig kunnen beschikken in ruil voor een maandelijks huurbedrag, zonder geïmmobiliseerd kapitaal en zonder voorschot.

Met uitzondering van de brandstof is alles inbegrepen in de huurprijs:
  • Huur van de wagen
  • BTW
  • Wettelijke garanties en fabrieksgaranties
  • Onderhoud, technische herstellingen; inclusief werkuren
  • Zomerbanden
  • Pechhulp
  • BIV en jaarlijkse verkeersbelasting
  • BA-verzekering en juridische bijstand, verzekering eigen risico, bestuurdersverzekering
De klant dient bij de dealer enkel een voertuig (model en uitrusting) te kiezen, een huurperiode (van 24 tot 48 maanden) vast te leggen en het aantal kilometers te schatten (max. 100.000 km). Deze elementen bepalen de huurprijs.

Particulieren krijgen in het kader van het programma Opel Private Lease toegang tot het volledige gamma personenwagens van Opel, maar tot 31 januari loopt een specifieke campagne die zich focust op bepaalde versies van de ADAM, Corsa en Astra. Een vijfdeurs Opel Corsa Enjoy 1.2 ECOTEC (70 pk) is bijvoorbeeld te huur vanaf € 199 per maand, inclusief BTW (max. 24 maanden en 20.000 km).

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.