Uitlaat

Opel investeert fors in Design Center

08 maart 2016
Door Redactie

Opel blijft investeren in zijn designcapaciteiten. Het Design Center in het hoofdkantoor van Rüsselsheim krijgt € 11 miljoen om uit te breiden. In juni 2017, na de verbouwingen, zal het centrum met zijn ultramoderne visualisatie- en communicatietechnologieën nog beter en efficiënter werk kunnen leveren.

De eerste spadesteek voor de uitbreiding en verbouwing vond dinsdag plaats in aanwezigheid van Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. Mark Adams, Vice President Design en Uwe Baum, Deputy Chairman van de Opel Works Council namen eveneens een schop ter hand tijdens de ceremonie.

“Uitmuntend design is altijd een van de kernfactoren van het merk Opel geweest”, zei Dr. Neumann. “Met de uitbreiding van het Design Center zullen onze creatievelingen nieuwe mogelijkheden krijgen. Dat zal ons helpen de volgende stap in ons modeloffensief te zetten. Op die manier zal het Design Center in Rüsselsheim ook zijn positie als Europese spil in de wereldwijde ontwikkeling versterken.”

Uwe Baum voegde hieraan toe: “Ik ben blij dat het startschot gegeven is voor het volgende bouwproject in Rüsselsheim. Deze nieuwe investering bewijst opnieuw dat Opel terug is. Het nieuwe gebouw zal ook de nodige ruimte bieden aan de meer dan 80 nieuwe werknemers die het Europese Design Center onlangs in dienst heeft genomen.”

Projectieapparatuur voor virtuele realiteit, systemen voor complexe videoconferenties en een ultramodern netwerkconcept zullen de werknemers in het uitgebreide Design Center de kans geven om nog sneller beslissingen te nemen. “De ultramoderne uitrusting zal verschillende technologieën en technieken mogelijk maken, van kleimodellen tot modellen op basis van virtuele realiteit of toegevoegde realiteit. Alles kan met elkaar vergeleken en verbonden worden, zodat Opel internationaal toonaangevend zal worden in deze sector”, verklaarde Mark Adams, Vice President Design.

Deze investering is de tweede grote investering op korte tijd. Het bedrijf richtte eerder al een centrum voor hogesnelheidsfrezen op ter waarde van € 5 miljoen.

De uitbreiding van de designcapaciteiten is een nieuwe stap in de implementering van Opels grootschalige modeloffensief. Tegen 2020 zal het bedrijf 29 nieuwe voertuigen op de markt brengen. Het volgende hoogtepunt is de nieuwe Astra Sports Tourer, die vanaf april leverbaar is.

Waartoe de designers van Opel allemaal in staat zijn, valt op dit moment te bewonderen op het Autosalon van Genève. De Opel GT Concept viert daar momenteel zijn wereld­première, en staat er in het middelpunt van de belangstelling. Deze trendsettende sportwagen belichaamt de voortdurende innovatiekracht van Opel en straalt een en al passie uit met zijn impressionante vormgeving, die teruggebracht werd tot de essentie. De volbloedatleet met centraal geplaatste motor vooraan en achterwielaandrijving tilt de sculpturale designfilosofie van Opel naar een volgend niveau.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.