Uitlaat

Opel Dealer Vereniging reageert op VRT-reportage

24 januari 2016
Door Redactie
Naar aanleiding van de recente VRT-berichtgeving, waarin wordt gesuggereerd dat er sinds Oktober 2015 geheime software-updates plaatsvinden bij Opel, heeft de Belux Vereniging der Distributeurs en Erkende Herstellers van Opel voertuigen beslist om een verklaring af te leggen. De vereniging representeert 130 Dealers en Agenten, verkoopt jaarlijks 40.000 voertuigen en zorgt voor een tewerkstelling van 1.650 arbeidsplaatsen.

Mr. Nicolas Moorkens, voorzitter van de vereniging : “De informatie die we van de Opel centrale krijgen in verband met noodzakelijke na-verkoop aanpassingen in het kader van service-werkzaamheden of terugroep-acties gebeurt volgens een gestructureerd en duidelijk gedocumenteerd proces. Niemand in onze organisatie heeft een instructie van Opel ontvangen om al dan niet in het geheim software updates of andere servicewerkzaamheden uit te voeren die de uitlaatgasemissies zouden beïnvloeden”. 

Nicolas Moorkens gaat verder : “Opel Dealers voeren geen updates, aanpassingen of herstellingen uit zonder te weten wat die werkzaamheden inhouden. We zijn zeer verbaasd over de beweringen van de anonieme dealer. De uitspraken dat “geen enkele dealer ervan wist” of dat “Opel van alles doet waar ze geen uitleg bij geven” staaft niet met de werkelijkheid. We nemen dan ook nadrukkelijk afstand van de gemaakte verklaringen”.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.