Uitlaat

Opel Ampera-e bekroond tot ‘Best Product of 2017’

11 mei 2017
Door Redactie
De producten van Opel staan garant voor toonaangevende kwaliteit en innovatie – en dat werd door de Plus X Awards van 2017 nogmaals aangetoond. In het verleden bekroonde de jury van de belangrijkste innovatieprijs voor technologie, sport en lifestyle Opel al meermaals tot ‘Most Innovative Brand’. Dit jaar stonden de Opel Ampera-e en de Opel Insignia Grand Sport in de schijnwerpers als baanbrekende nieuwe modellen. Beide auto’s sleepten meerdere prijzen in de wacht. De Insignia Grand Sport, het nieuwe vlaggenschip, kreeg een award in de categorieën ‘High Quality’, ‘Design’ en ‘Functionality’. De Ampera-e eindigde bovenaan in de categorieën ‘High Quality’, ‘Design’, ‘Functionality’ en in zijn belangrijkste discipline ‘Ecology’. De internationale jury was sterk onder de indruk van de revolutionaire elektrische auto en riep hem dan ook uit tot ‘Best Product of 2017’.

“Enkel producten die synoniem zijn met trendsettende innovatie krijgen het ‘Plus X Award’-kwaliteitslabel. We zijn erg trots dat onze modellen regelmatig in de prijzen vallen. Dit toont ook dat wij werken aan een toekomst voor de autosector die onze klanten ten goede komt. Onze nieuwe Opel Ampera-e is daar het perfecte voorbeeld van”, zei Jürgen Keller, Executive Director Sales, Marketing & Service bij Opel in Duitsland.

De nieuwe Opel Ampera-e heeft heel wat troeven, zoals het betaamt voor een beste product. Hij maakt indruk met een ongeëvenaard rijbereik: zo legt hij een afstand tot 520 km af gemeten volgens de NEDC-test (New European Driving Cycle) met een enkele laadbeurt van de lithium-ionbatterij van 60 kWh. Hiermee biedt hij minstens 30 percent meer bereik aan dan zijn naaste reeds gecommercialiseerde concurrent uit hetzelfde segment. Bovendien levert deze revolutionaire elektrische auto ongeziene prestaties af in zijn klasse met zijn elektrische motor van 150 kW/204 pk en de acceleratie van een sportwagen van 0 tot 50 km/uur in slechts 3,2 seconden. Daarnaast maakt de 4,17 meter lange Ampera-e ook indruk met zijn genereuze ruimte tot vijf personen en een laadvolume van 381 liter (tot 1.271 liter met neergeklapte zetels), wat meer is dan in sommige auto’s in de compacte klasse.

De nieuwe Opel Insignia Grand Sport wist de juryleden van de Plus X Award dan weer te overtuigen met zijn combinatie van dynamische elegantie, functionaliteit en hoge kwaliteit. De nieuwkomer maakt niet alleen indruk met zijn adembenemende lijnen vanbuiten en goed-gevoel-sfeer vanbinnen – hij biedt ook een plejade aan intelligente technologieën. Het aanbod gaat van de IntelliLux LED® Matrix verlichting en het ultramoderne vierwiel­aandrijvingssysteem met koppelvectoring, via uiterst innovatieve rijhulpsystemen, tot het head-up display. Bovendien is de Insignia uitgerust met de kenmerkende eersteklas­connectiviteit van Opel op basis van smartphone-integratie. Die biedt nu een nieuwe Opel OnStar-functie, namelijk de ‘Persoonlijke Assistent’ waarmee passagiers vanuit de Insignia hotelkamers kunnen boeken of een parking zoeken via een OnStar-adviseur. Samengevat, de nieuwe Insignia imponeert met een hoge wendbaarheid en rijprecisie, meer ruimte en een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. Hierdoor is de wagen meer dan ooit een geduchte tegenstander, ook door de premiummerken.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.