Uitlaat

© MediaInMotion

Ook CNG-rijders slachtoffer van extreem hoge gasprijs

27 december 2021
Door Stijn Blanckaert
Het zijn bijzonder dure tijden voor wie zijn huis met aardgas verwarmt. De gasprijs scheert ongezien hoge toppen en een daling is nog niet onmiddellijk in zicht. Tegelijk zijn ook de bestuurders van een auto die op CNG - aardgas dus - rijdt, het slachtoffer, met prijzen die vandaag tot tien keer hoger liggen dan een jaar terug.

BBBBBBBBBCNG TankenAuto’s die rijden op CNG, wat staat voor Compressed Natural Gas, gebruiken aardgas als brandstof. CNG is een interessant alternatief voor benzine, onder meer omdat het minder CO2 uitstoot en ook minder stikstofoxiden de lucht instuurt, maar ook omwille van het lagere verbruik (in kilogram) dat vergelijkbaar is met dat van een zuinige dieselmotor (in liter). Tot voor kort was CNG ook beduidend goedkoper dan benzine, met een prijs per kilogram van eerst minder dan € 1 en aan het eind van de zomer zo’n € 1,2. 

In september was de prijs van aardgas al met 174 procent gestegen sinds het begin van 2021, wat we hier ook reeds wisten te meldenDSC07896
De explosie van de aardgasprijs, die iedereen die op gas verwarmt diep raakt in de portefeuille, heeft ook gevolgen voor wie CNG tankt. Zij betalen vandaag naargelang de plaats waar ze hun CNG-tank vullen bedragen van € 1,7 tot € 1,95 per kilogram, wat meer dan het dubbele is van enkele maanden geleden.
In ons land waren er eind 2020 zo’n € 13.100 personenwagens op CNG ingeschreven. Colruyt-filiaal DATS24 is een echte promotor van die brandstof en biedt ze over het hele land aan in haar tankstations. Het is meteen ook de grootste CNG-verdeler van België.DSC07895 In De Tijd laat de woordvoerder van DATS24, Maarten Van Houdenhove, weten dat de hogere energievraag eigen aan de winter in combinatie met de erg hoge prijzen op de internationale markten voor een enorme stijging van de CNG-prijs heeft gezorgd. Volgens Van Houdenhove is CNG bij hen nu tien keer duurder dan een jaar geleden.

In tegenstelling tot de prijzen voor benzine en diesel bestaat er voor CNG geen maximumtarief dat door de overheid wordt opgelegd. Van Houdenhove stelt in de krant dat ze wel degelijk lang geprobeerd hebben om de opeenvolgende prijsstijgingen niet door te rekenen, maar dat dat niet vol te houden was.

De CNG-prijs zou licht gaan dalen in de nabije toekomst, denkt men bij DATS24, maar de prijzen van een jaar geleden blijven veraf. Momenteel is het prijsvoordeel van CNG ten opzichte van benzine dus ook zo goed als onbestaande, maar wanneer de aardgasprijs zich op wat langere termijn stabiliseert zouden ook de bestuurders van auto’s op CNG daar opnieuw de vruchten van moeten kunnen plukken.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.