Uitlaat

Onderscheidingen voor Opel Group en Ampera-e

02 februari 2017
Door Redactie
Gisteravond ontving Ulrich Schumacher, Vice President HR en Labor Director, twee internationale onderscheidingen in naam van Opel Group GmbH. Op het 16de AUTOBEST Gala in Lissabon, Portugal, waren er twee eerste prijzen voor de baanbrekende elektrische auto Ampera-e en de sterke leiding van de Opel Group.

Een jury van vakjournalisten uit 31 Europese landen bekroonde de Ampera-e met de ECOBEST 2016 prijs. Met een bereik van meer dan 500 kilometer (elektrisch bereik, gemeten volgens de New European Driving Cycle in kilometer: >500 km, voorlopig cijfer), werd de Ampera-e geprezen als het "juiste antwoord op de uitdagingen voor de elektromobiliteit van de toekomst". De juryleden merkten ook op dat de filosofie van Opel, waarbij sculpturale vormgeving en Duitse precisie samengaan, zowel van toepassing is op de onderneming zelf als op haar producten. De Opel Group steeg dan ook uit boven de concurrentie en werd bekroond met de COMPANYBEST 2016 onderscheiding.

“De COMPANYBEST prijs behalen is slechts mogelijk dankzij de inspanningen van een uiterst bekwaam Opel-team. We zijn gestart met onszelf opnieuw uit te vinden. Onze 37.000 medewerkers in Europa maken het verschil. En met onze herlaadbare elektrische Ampera‑e zorgt Opel voor een revolutie op gebied van elektromobiliteit in Europa. De jury bevestigde dat met een bereik van meer dan 500 kilometer de wagen aanzienlijk beter presteert dan de reeds gecommercialiseerde mededingers uit het segment. Bovendien maakt de Ampera-e elektrische mobiliteit volledig haalbaar voor dagelijks gebruik”, verklaarde Schumacher op het podium in Lissabon.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.