Uitlaat

Michael Lohscheller nieuwe CEO van Opel

12 juni 2017
Door Redactie
Opel-CEO Dr. Karl-Thomas Neumann trad vandaag af als woordvoerder van de raad van bestuur en CEO van Adam Opel GmbH. Hij blijft lid van de raad van bestuur tot de verkoop van Opel/Vauxhall aan de PSA-groep voltooid is. Michael Lohscheller, CFO van Opel sinds september 2012, werd unaniem tot opvolger verkozen door de raad van toezicht. Deze beslissing treedt onmiddellijk in voege. Zo is er continuïteit voor de business en zijn stakeholders, en kan de managementwissel naadloos verlopen. De prioriteit: een nieuw strategisch plan voor Opel ontwikkelen.

Voor Dr. Neumann was het “een moeilijke persoonlijke beslissing om niet langer deel uit te maken van het Opel/Vauxhall-team na de overdracht naar de PSA-groep. Ik ben trots op het team voor alles wat we tot nog toe verwezenlijkten, en ben er zeker van dat Opel/Vauxhall dankzij deze overname nog sterker en succesvoller zal worden. Ik zet me volledig in voor het afronden van deze transactie. Dan neem ik even de tijd om voor mezelf te beslissen wat mijn volgende uitdaging wordt.”

“Onder leiding van Karl-Thomas boekten we enorme vooruitgang met de transformatie van Opel/Vauxhall”, zegt Dan Ammann, Opel Supervisory Board Chairman en President, General Motors. “We zijn hem dan ook erg dankbaar voor de waardevolle bijdragen die hij de voorbije vier jaar leverde aan Opel/Vauxhall en GM.”

Dr. Wolfgang Schäfer-Klug, Vice Chairman of the Supervisory Board of Adam Opel GmbH en Head of the General Works Council: “De werknemersvertegenwoordigers van de raad van toezicht respecteren de beslissing van Dr. Neumann. Bij Opel slaagde hij erin erkenning te verwerven, het merkimago te versterken en het zelfbewustzijn te vergroten met competitieve, uitstekende modellen. Wij staan volledig achter de beslissing onze huidige CFO en lid van de raad van bestuur, Michael Lohscheller, te benoemen tot nieuwe CEO.”

Michael Lohscheller zegt: “Ik wil de raad van bestuur graag bedanken voor hun vertrouwen. We gaan verder op de ingeslagen weg, en zullen als deel van de PSA-groep steeds sterker worden. Eens de transactie rond is, zal een nieuwe Europese kampioen naar voren treden. Ik kijk al uit naar deze nieuwe taak, en naar het samenwerken met het managementteam om een succesvol toekomstplan in te voeren waar alle 38.000 werknemers van Opel/Vauxhall en zijn stakeholders bij baten.”

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.