Uitlaat

© Mazda Motor

Mazda Vision Coupe is mooiste concept car

31 januari 2018
Door Redactie
De Mazda Vision Coupe heeft op het 33e Festival Automobile International de prijs van ‘Mooiste concept car van het jaar’ in de wacht gesleept. Ikuo Maeda, Design Director van Mazda Motor Corporation, nam gisteravond de award in ontvangst tijdens een ceremonie in Parijs, samen met zijn team van ontwerpers.


De jury, die bestaat uit automobiel- en autosport experts en gerenommeerde architecten en modeontwerpers, verkoos de in oktober in Tokyo onthulde Vision Coupe boven negen andere modellen, die dit jaar voor de felbegeerde prijs waren genomineerd: de Audi Aicon, BMW i Vision Dynamics, Kia Proceed Concept, Lamborghini Terzo Millennio, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Vision Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissan Vmotion en Peugeot Instinct. Mazda veroverde dezelfde prijs twee jaar geleden ook al met de verbluffende RX-Vision concept car.

Zoals de naam al doet vermoeden belichaamt de Vision Coupe, net als de RX-Vision, Mazda's designvisie van de volgende generatie. De proporties van de vloeiende vierdeurs met de naar achteren gerichte cabine zijn kenmerkend voor een klassiek coupéontwerp, terwijl met het krachtige voorwaartse momentum van het design het gevoel van een high-performance sportauto wordt overgebracht.

"De Vision Coupe heeft eigenschappen die een gevoel van vitaliteit uitdrukken, de volgende stap voor ons Kodo design", vertelt Ikuo Maeda, die in zijn functie wereldwijd verantwoordelijk is voor design en merkstijl. "Deze auto belichaamt een delicate Japanse esthetiek en om hier zo te worden erkend in de 'City of Art', twee jaar nadat de RX-Vision dezelfde eer kreeg, is zonder meer fantastisch. We streven er naar om onze identiteit als Japans merk te behouden en tegelijkertijd auto’s te produceren die wereldwijd een grote aantrekkingskracht hebben".

De eenvoudige ‘one-motion’-vorm van het exterieur drukt een formidabel gevoel van snelheid uit. Het interieur is een concept uit de traditionele Japanse architectuur dat een zekere driedimensionale diepte creëert, wat zorgt voor een ontspannen omgeving. De naam is een eerbetoon aan de meer dan 50 jaar lange traditie van Mazda in het bouwen van elegante coupés, zoals de Mazda Luce Rotary, ook wel bekend als de Mazda R130. 

De Vision Coupe is tot 4 februari te zien op de tentoonstelling van het Festival Automobile International in het Parijse Hôtel National des Invalides. Het festival trekt jaarlijks zo'n 35.000 bezoekers.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.