Uitlaat

© Mazda Motor

Mazda opent motorenfabriek in Thailand

21 januari 2018
Door Redactie

Mazda Motor Corporation heeft een nieuwe motorenfabriek geopend als onderdeel van het reeds bestaande Mazda Powertrain Manufacturing Thailand Co. Ltd. in de provincie Chonburi in Thailand. President & CEO van Mazda Motor Corporation, Masamichi Kogai, was een van de aanwezigen bij de openingsceremonie bij MPMT.

 

"Ik feliciteer MPMT van harte met de opening van deze motorenfabriek", zei Kogai tijdens de ceremonie. "Ik wil graag mijn oprechte dank uitspreken voor de steun die we hierbij van overheid, leveranciers en andere partijen hebben gekregen. PMMT speelt een essentiële rol in de uitgebreide voertuigproductie van Mazda in Thailand. Het vergroten van ons productievolume voor motoren, het meest fundamentele voertuigonderdeel, zorgt ervoor dat we onze producten nog sneller bij de klant krijgen. Voor de toekomst zullen we ons blijven concentreren op hoogwaardige voertuigproductie en tegelijkertijd werken aan auto's die een bijdrage leveren aan de Thaise automobielindustrie”.

"Het mag duidelijk zijn dat we bijzonder blij zijn met de opening van deze motorenfabriek," zei Mitsunobu Mukaida, President & CEO van MPMT. "De gestage groei van onze onderneming sinds de oprichting, tot op de dag van vandaag, is grotendeels te wijten aan de genereuze hulp die we hebben ontvangen van verschillende partijen. Ik wil dan ook mijn oprechte dank overbrengen aan alle betrokkenen. Ik hoop dat de motoren die we hier bij MPMT samen met onze leveranciers produceren, in auto’s zullen komen die een onmisbaar onderdeel van het leven van de klant vormen. Met de uitbreiding leveren we, samen met de lokale gemeenschap, een belangrijke bijdrage aan de groei van de productie in Thailand en bieden we hoogwaardige auto’s die volgende generaties zullen koesteren".

Om zijn uitgebreide productiesysteem in Thailand voor motoren, transmissies en voertuigen verder te verbeteren heeft Mazda ¥ 22,1 miljard (ca. € 162 miljoen) geïnvesteerd om de productie van de motorenfabriek van MPMT te vergroten van 30.000 naar 100.000 eenheden per jaar. Binnenkort zal er begonnen worden met de productie van de 2.0 SKYACTIV-G, een motor die vervolgens geleverd zal worden aan productievestigingen in Maleisië, Vietnam en Thailand.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.