Uitlaat

Mazda Motor Belux viert 10-jarig bestaan

13 april 2017
Door Redactie
Op 2 april 2017 was het precies 10 jaar geleden dat Mazda Motor Belux (MMB) werd opgericht als filiaal van Mazda Motor Europe voor de verkoop en distributie van wagens en onderdelen in België en Luxemburg. Voordien was deze activiteit in handen van privé-invoerder de Beherman Group.
Op 10 jaar tijd is MMB erin geslaagd het marktaandeel te laten groeien van 0,8 % naar 1,36 % of 7.342 wagens, de Luxemburgse markt – goed voor nog eens ongeveer 600 wagens – niet inbegrepen. Uiteraard is de lancering van het fel gesmaakte KODO-design (dat meermaals in de prijzen is gevallen – onlangs nog de Red Dot Award® voor de Mazda MX-5 RF), gekoppeld aan de vooruitstrevende SKYACTIV-technologie, die goeie prestaties combineert met een laag verbruik en een lage uitstoot (rightsizing in plaats van downsizing) daar niet vreemd aan.

Het fiscale jaar dat afliep einde maart 2017 werd overigens afgesloten met een retailvolume van 7.982 eenheden, wat niet alleen 110 % van het objectief was, maar jaar op jaar alweer een stijging van 14%

Ondertussen is ook het Mazda-dealernet sterk geëvolueerd, met onder andere aan aantal nieuwe verkooppunten en een nieuwe visual identity, wat meteen zorgt voor meer uitstraling. 

Mazda Motor Belux stelt ondertussen 41 personen te werk in de vestiging te Willebroek en is gevestigd op dezelfde locatie als Mazda Logistics Europe, de Europese logistieke hub.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.