Uitlaat

Iconische Mazda MX-5 één miljoen keer gebouwd

25 april 2016
Door Redactie
Op 22 april jl. verliet het één miljoenste exemplaar van de Mazda MX-5 de productiefaciliteit van Mazda Motor Corporation, zo heeft de Japanse onderneming vandaag bekendgemaakt, Dat is 27 jaar na de start van de productie van de legendarische roadster in april 1989 in de Ujina Plant No. 1 in Hiroshima.

Om de vele fans en eigenaren van de MX-5 te bedanken, zal het één miljoenste exemplaar wereldwijd op tal van fan-evenementen worden getoond. De ‘wereldtour’ begint op 3 mei in Japan tijdens het Hiroshima Flower Festival, waar de auto zal deelnemen aan de Flower Parade. Het jubileumexemplaar zal op 26 juni ook te zien zijn tijdens het Goodwood Festival of Speed in Groot-Brittannië, waarna de tour wordt voortgezet op Europese bodem.

De MX-5 is een symbool van Mazda’s unieke benadering bij het ontwikkelen van auto’s en de onvermoeibare zoektocht naar rijplezier van het merk. Sinds zijn debuut in 1989 heeft het model altijd voor het rijplezier gezorgd dat alleen een lichtgewicht sportauto kan bieden, waarbij hij de harten wist te veroveren van mensen van verschillende continenten, uit verschillende culturen en van verschillende leeftijden. De MX-5 is veelvuldig onderscheiden, heeft wereldwijd al meer dan 250 awards gewonnen en dat aantal stijgt nog steeds. De vierde generatie van het model, die vorig jaar werd gelanceerd, heeft ook al tal van titels op zijn naam staan, waaronder die van World Car of the Year 2016, World Car Design of the Year 2016, Car of the Year 2016 in Groot-Brittannië en Car of the Year 2015-2016 in Japan.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.