Uitlaat

© BMW Group

BMW-baas Oliver Zipse wordt voorzitter van autoconstructeursvereniging ACEA

07 december 2020
Door Stijn Blanckaert
ACEA, de Europese vereniging van autofabrikanten, maakte vandaag bekend dat Oliver Zipse, de CEO van BMW Group waarmee Autonieuws recent nog exclusief kon spreken, vanaf januari voorzitter wordt van de vereniging.


Zipse werd tot voorzitter benoemd tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur, die bestond uit de CEO's van de Europese auto-, bestel-, vrachtwagen- en busfabrikanten. Vanaf januari neemt hij het ACEA-voorzitterschap over van Michael Manley, CEO van Fiat Chrysler Automobiles (FCA).

"2021 wordt een cruciaal jaar voor de Europese auto-industrie in de overgang naar duurzame mobiliteit", aldus Zipse. "Dit streven past in het kader van de COVID-19 pandemie, die de wereldeconomie en onze sector hard heeft getroffen. Wij zijn er echter van overtuigd dat de krachten van alle sectoren en van de politieke leiders moeten worden gebundeld om het grootste effect te bereiken in de strijd tegen de klimaatverandering. Alle betrokken partijen moeten bijdragen aan deze overkoepelende doelstelling om de uitstoot te verminderen. Een dringende taak is de invoering van een oplaadinfrastructuur in de hele EU om de dagelijkse bruikbaarheid van elektrische voertuigen voor klanten in alle lidstaten te garanderen. Daarnaast moeten we gebruik maken van de nieuwste innovaties op het gebied van aandrijflijntechnologie om aan de eisen van alle klanten te kunnen voldoen.”

De voorzitter van ACEA wordt gekozen voor een termijn van een jaar, die één keer kan worden verlengd.

Deel op

Lees meer over

Stijn Blanckaert

Stijn Blanckaert (°1974) is al van kindsbeen af gepassioneerd door auto’s en maakte er zijn beroep van. Hij houdt van pk’s, of ze nu uit een V8 of een elektromotor rollen… Na jaren in de leasing- en fleetsector schrijft hij sinds 2016 voor Autonieuws.be waar hij onder meer gespecialiseerd is in economisch nieuws.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.