Uitlaat

© FCA

Aandeelhouders van PSA keuren fusie met FCA goed

04 januari 2021
Door Stijn Blanckaert
De aandeelhouders van de groep PSA, dat Peugeot, Citroën, DS, Opel en Vauxhall overkoepelt, hebben zopas officieel hun goedkeuring gegeven voor de fusie met Fiat Chrysler Automobiles (FCA).Met een “ja”-score van meer dan 99 procent van de uitgebrachte stemmen is het duidelijk dat de aandeelhouders van de Franse groep achter de fusie staan. Bij die aandeelhouders hebben de familie Peugeot en het Chinese Dongfeng Motor dubbel stemrecht. 

PSA-CEO Carlos Tavares, die ook CEO wordt van het fusiebedrijf, liet weten helemaal klaar te zijn voor het samengaan van beide groepen en verklaarde dat alle procedures nu correct doorlopen zijn. De aandeelhouders van de andere partner, Fiat Chrysler, zouden vandaag nog hun goedkeuring geven.

De autogroep die zo ontstaat krijgt de naam Stellantis en zal niet minder dan veertien merken in portefeuille hebben en staat voor serieuze uitdagingen als het die allemaal wil behouden.

UPDATE: 15u45: Zonet werd bekend dat ook de aandeelhouders van Fiat Chrysler Automobiles massaal ingestemd hebben met de fusie. 99,15 procent gaven hun goedkeuring. Daarbij ook EXOR, de holding van de familie Agnelli die 44,4 procent van de stemmen binnen FCA in handen heeft. De fusiegroep zal in totaal 7,9 miljoen auto’s op jaarbasis bouwen en krijgt zijn maatschappelijke zetel in Nederland.

Deel op

Lees meer over


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.