vrijdag, 17 oktober 2014

Nieuwe Audi TT is designinnovatie van het jaar

Audi heeft indruk gemaakt bij de Automotive Brand Contest: tijdens de internationale designwedstrijd voor automerken werd de nieuwe Audi TT verkozen tot 'Innovation of the Year'. De Matrix-ledkoplampen van de Audi A8 wonnen de titel 'Best of Best'. De prijsuitreiking vond plaats op 2 oktober bij de start van het autosalon van Parijs. 


"De Audi TT is een designicoon en een rijmachine met topprestaties", verklaart prof. dr. Ulrich Hackenberg, binnen de raad van bestuur van AUDI AG verantwoordelijk voor technische ontwikkeling. "Met de nieuwe generatie maken we de techniek voor de bestuurder nog beter beleefbaar, net zoals hij het van een echte sportwagen verwacht."

Op het autosalon van Parijs vierden de Audi TT Roadster en TTS Roadster dit jaar hun wereldpremière. Een van de hoogtepunten van deze compacte sportwagen is de Audi virtual cockpit. Ook de Matrix-ledkoplampen behoren tot de mogelijke uitrusting. Het premiummerk uit Ingolstadt introduceerde die nieuwe lichttechnologie, een innovatie die eveneens bekroond werd tijdens de designwedstrijd, vorig jaar op de luxeberline Audi A8. 


"De Automotive Brand Contest heeft in de designwereld bijzondere waarde", verklaart Marc Lichte, Audi-designdirecteur. "De 'Rat für Formgebung', die de prijzen uitreikt, is immers een gerenommeerd instituut." Behalve de prijzen voor de Audi
TT en de Matrix-ledkoplampen kreeg het merk ook onderscheidingen voor de A3 Berline, de Audi allroad shooting brake en een designzetel die de Audi-designers samen met Walter de Silva en meubelmanufactuur Poltrona Frau ontwikkelden. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy