vrijdag, 17 oktober 2014

Brussel gaat voor elektrische taxi's

Pascal Smet, de Brusselse minister van mobiliteit en openbare werken, was woensdag 15 oktober aanwezig bij de officiële lancering van de eerste uitstootvrije en volledig elektrische taxi's in Brussel, België, het centrum van de Europese Unie.

Vijfendertig BYD e6 taxi's zijn geleverd door BYD Auto, de snelst groeiende autofabrikant in China. De Brusselse regering vroeg partijen een voorstel voor 50 elektrische taxi’s in te dienen. Het voorstel van BYD kwam als winnaar uit de bus. Het gebruik van BYD’s milieuvriendelijke taxi's is een belangrijke eerste stap naar emissievrij vervoer in Brussel door benzine- en dieselgestookte taxi's te vervangen door elektrische exemplaren.

Met honderden e6’en, die dagelijkse dienst doen als taxi's in de hele wereld, onderstreept BYD – ook al 's werelds grootste fabrikant van oplaadbare batterijen – zijn rol als toonaangevende producent van volledig elektrische voertuigen. Een aantal e6 taxi's wordt al meer dan een jaar ingezet door de Rotterdamse Taxi Centrale, terwijl een vloot van 20 elektrische BYD taxi’s sinds begin 2014 rijdt in Londen. En meest recent is de levering van een vloot van 35 BYD e6 taxi’s die de afgelopen maanden is ingezet in Brussel. Vandaag vindt de officiële introductie van de nieuwe Brusselse taxi’s plaats. 

In de Chinese stad Shenzhen, thuisbasis van BYD, zijn maar liefst 850 BYD e6 taxi's in dienst en in Hong Kong is een vloot van 45 BYD’s e6 operationeel. Deze taxi's hebben gezamenlijk inmiddels meer dan 200 miljoen probleemloze kilometers afgelegd met betaald personenvervoer.

De BYD e6 is een ruime, vijfpersoons cross-over, aangedreven door ijzer-fosfaat (of Fe) batterijen van BYD. Kenmerkend zijn de lange levensduur van de batterij en het ongekend hoge veiligheidsniveau. Met door BYD ontwikkelde apparatuur duurt het slechts twee uur om de e6 volledig op te laden. De e6 heeft een indrukwekkende actieradius tot 300 km. De bestuurder en passagiers beschikken over een ruim interieur, een comfortabel onderstel en rijden bovendien geheel uitstootvrij.

Voor klanten die voor een volledig elektrisch voertuig kiezen, is de beschikbaarheid van oplaadmogelijkheden van cruciaal belang. Met de introductie van BYD’s volledig elektrische taxivloot biedt het bedrijf ook geavanceerde snellaadmogelijkheden om klanten optimaal te ondersteunen.

Volledig elektrische voertuigen vormen een steeds belangrijke trend in de wereld, vooral in dichtbevolkte steden waar het noodzakelijk is om het openbaar vervoer schoner te maken. De lancering van de e6-taxi onderstreept BYD’s toewijding om zijn ‘Drie groene dromen-strategie in nieuwe energie’ uit te rollen. Onderdelen van dit plan zijn het relevant maken van opwekking van zonne-energie, milieuvriendelijke energieopslag en op verantwoorde wijze gebruik maken van groene energie in elektrische voertuigen. En de BYD e6 is bovendien een belangrijke schakel in BYD’s visie ‘Zero-emission-Eco-System’. Met het aanbieden van uitstootvrij transport helpt BYD een steeds eco-bewuster publiek dichter bij hun doel van verduurzaming te komen.

Naast de lancering van volledig elektrische taxi's is BYD bezig met de introductie van een breed scala aan elektrische bussen. In een groot aantal belangrijke wereldsteden -meer dan 36 in Europa- is al uitvoerig getest met ebussen van BYD.

Isbrand Ho, directeur BYD Auto Europe, vandaag in Brussel: "We zijn verheugd dat Brussel, hoofdstad van Europa, de meest recente stad is die onze e6 emissievrije taxi in gebruik heeft genomen. De beproefde en betrouwbare e6 biedt taxichauffeurs en exploitanten niet alleen een volledig groene vervoersoplossing, maar ook een die belangrijke operationele kostenbesparingen met zich meebrengt door de zeer lage elektriciteitskosten ten opzichte van diesel. Taxi-passagiers genieten ook van een rustige en comfortabele rit".

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy