donderdag, 16 oktober 2014

Opel telt 300.000 bestellingen voor de Mokka

“Het ziet er echt goed uit voor Opel,” aldus Jürgen Klopp, coach van Borussia Dortmund, toen hij voor het eerst met de Mokka reed. Dat geldt uiteraard niet alleen voor het bedrijf maar ook voor de Mokka. In de twee jaar dat hij op de markt is, werd de sub-compacte SUV 300.000 keer besteld. De verkoop van de Mokka schakelde de laatste tijd zelfs nog een versnelling hoger. De laatste 100.000 bestellingen werden de laatste zeven maanden opgetekend. In augustus deed de bestseller van Opel het beter dan alle andere wagens in zijn segment in Europa. De Mokka is de op twee na meest verkochte auto in de Opel-statistieken na Corsa en Astra maar vóór Insignia en Zafira.

Het segment van de sub-compacte SUV's is momenteel het snelst groeiende in de automobielindustrie. In vergelijking met vorig jaar zijn de inschrijvingscijfers in Europa bijna verdubbeld. De Mokka is een bestseller geworden over de landsgrenzen heen. De tweevoudige winnaar van de “4x4 van het Jaar”-trofee leidt het segment in Duitsland met bijna 24 procent marktaandeel, in Oostenrijk met ongeveer 22 procent en in Finland met 27 procent. In heel Europa haalde de Mokka van januari tot augustus 2014 in zijn segment een marktaandeel van 15 procent. Dat levert hem een derde plaats op.

"De Mokka interpreteert onze definitie van een opwindend model met ultramoderne technologie tegen betaalbare prijzen perfect," aldus Peter Christian Küspert, Vice President Sales & Aftersales Opel Group. "Wij zijn zeer tevreden met onze bestseller onder de stads-SUV's. Het is een garantie op succes en een belangrijk onderdeel van ons modellenoffensief. Een volgende stap is de beschikbaarheid van de 1.6 CDTI fluisterdiesel. Dat zal de Mokka ongetwijfeld nog meer momentum geven."

Verfijning bij uitstek: nieuwe 1.6 CDTI

De Mokka maakt niet alleen indruk met zijn stijlvolle look, moderne vierwielaandrijving en royale ruimte – vanaf voorjaar 2015 is hij ook verkrijgbaar met de 100 kW/136 pk sterke 1.6 CDTI turbodiesel. Deze uiterst compacte viercilinder, die nu al de 'fluisterdiesel' wordt genoemd, zal in de Mokka de huidige 1,7-liter diesel vervangen. Hij levert meer vermogen en koppel – tot 6 pk en 20 Nm – met een kleinere cilinderinhoud en een aanzienlijk lager brandstofverbruik. De vinnige 1.6 CDTI behoort tot een nieuwe familie volledig uit aluminium vervaardigde motoren. Een koppel van 320 Nm, van 0 tot 100 km in 9,9 seconden en een topsnelheid van 191 km/u zijn cijfers die het rijplezier in de verf zetten. De fluisterdiesel is ook bijzonder zuinig en milieuvriendelijker: met het standaard Start/Stop-systeem, verbruikt de 1.6 CDTI Mokka maar 4,1 l/100 km in de gecombineerde cyclus, met een uitstoot van 109 g/km CO2. Dat is bijna 0,5 l/100 km minder brandstof en 11 g/km minder CO2 dan de voorganger van 1,7 liter. Deze nieuwe dieselmotor voldoet aan de strenge Euro 6-emissienorm.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy