maandag, 13 oktober 2014

9 op 10 chauffeurs wil (ooit) groen rijden

Slechts 2% wil nooit milieuvriendelijk rijden, 90% staat er wel voor open. Portefeuille en milieu zijn voornaamste redenen om groen te rijden.


58% kan de actieradius van een elektrische wagen niet correct inschatten. 18% associeert geen enkel bekend automerk met groen rijden. 1% denkt dat een hybride auto zowel op de weg als op het water kan rijden.

In het kader van de campagne ‘Shift Green’ voerde Groep Delorge-Peerlings de voorbije maand een grootscheepse enquête uit. Meer dan 1200 chauffeurs gaven een zeldzame inkijk in hun rijgedrag en kennis inzake duurzame mobiliteit.

Ongeveer 1 op 5 (18%) respondenten rijdt op dit moment al met een groene wagen. Zij kiezen vooral voor een dergelijke wagen om het milieu te sparen (59%), maar waarderen ook het lagere verbruik (55%) en het feit dat ze minder belastingen betalen (44%).

90% van de mensen die nog niet milieuvriendelijk rijden, geeft aan daar in de toekomst wel voor open te staan. Wat hen voorlopig nog tegenhoudt? Eén op drie vreest dat de aankoopprijs van een milieuvriendelijke wagen aanzienlijk hoger ligt (33%). 32% veronderstelt dat de actieradius (te) beperkt is. 29% is van oordeel dat de keuzevrijheid (het gamma beschikbare voertuigen) te beperkt is.

Een laatste conclusie is dat de gemiddelde chauffeur kampt met een gebrek aan informatie. Mensen zijn onvoldoende op de hoogte over de actieradius van een elektrische wagen, slechts 55% weet dat CNG voor wagens op aardgas staat en 18% associeert zelfs geen enkel van de bekende merken met groen rijden

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy