vrijdag, 08 mei 2015

SWIFT neemt 21 elektrische BMW i3’s in dienst.

Specialist in financieel berichtenverkeer SWIFT nam op 6 mei 21 elektrische BMW i3’s in dienst via leasingspecialist Alphabet en BMW concessiehouder Ginion Group. Het bedrijf kiest er zo bewust voor om zijn fleet te vergroenen. Het is meteen de grootste vloot van elektrische BMW i3’s die tegelijk in gebruik wordt genomen in België.

Het wagenpark van SWIFT omvat meer dan 950 bedrijfsvoertuigen. Als onderdeel van een ambitieus mobiliteitsplan dat een serieuze vergroening van het wagenpark inhoudt, selecteerde de betalingsspecialist de BMW i3 met Range Extender.

“Ons i3-project is een perfecte match voor SWIFT als innovatief technologiebedrijf. Het ondersteunt onze ambitie om onze impact op het milieu te verkleinen. Ons mobiliteitsplan evolueert voortdurend: dit nieuw initiatief laat onze medewerkers met een relevant rijprofiel toe om onmiddellijk een positieve impact te hebben op ons gezamenlijk uitstootniveau. Daarbovenop zal het helpen om de keuze voor elektrische voertuigen te verhogen,” zegt Caroline Ceustermans, Fleet Manager bij SWIFT.

De keuze voor de BMW i3 met Range Extender was logisch voor SWIFT. Deze premium stadswagen kwam perfect tegemoet aan de eisen van het bedrijf, onder meer met zijn autonomie tot 300km. Als onderdeel van het mobiliteitspakket kunnen de bestuurders daarnaast gedurende 30 dagen per jaar beroep doen op een traditionele wagen.

Leasingspecialist Alphabet zorgt voor alle praktische zaken rond het vlootbeheer. “Alphabet is erg trots op de aflevering van deze 21 elektrische voertuigen voor de medewerkers van SWIFT. Hiermee is bewezen dat AlphaElectric, een totaalconcept om alternatieve motorisaties op een gebruiksvriendelijke manier te integreren in bestaande bedrijfsvloten, werkt. Voor meer comfort kunnen de bestuurders terecht bij Alphabet voor een traditioneel voertuig tijdens een verlofperiode bijvoorbeeld. Ook voor alle operationele diensten die gepaard gaan met hun lease voertuig kunnen deze bestuurders een beroep doen op Alphabet,” zegt Marc Vandenbergh, Director Sales & Marketing bij Alphabet.

BMW concessiehouder Ginion Group introduceerde de BMW i3 bij SWIFT. "SWIFT is pionier inzake groene mobiliteit en wilde milieuvriendelijke wagens aanbieden aan haar personeel. Ginion Group onderhoudt uitstekende betrekkingen met SWIFT en wij zijn sinds jaar en dag trouwe partners. Vanuit deze samenwerking werd het project van SWIFT geconcretiseerd. Met het aanbieden van de BMW i3 als vlootwagen zijn wij bijzonder verheugd aan de verwachtingen van SWIFT te kunnen voldoen. Het bedrijf geeft met deze milieuvriendelijke wagen zijn personeel de kans om voor de mobiliteit van de toekomst te kiezen. Ginion Group streeft naar perfectie inzake op maat gemaakte klantenservice. Hiervoor beschikken wij over gepassioneerde experts die elke dag het beste van zichzelf geven." zegt Stéphane Sertang, CEO van Ginion Group.

Electrabel heeft gezorgd voor de levering van de intelligente laadinfrastructuur. 21 laadpunten werden geïnstalleerd door Cofely op de site van SWIFT en negentien bij de betrokken medewerkers thuis. Voorzien van een intelligente tool, biedt het systeem de mogelijkheid om op elk gewenst moment op een veilige manier op te laden. Als toonaangevende energiespeler, leidt Electrabel een proactief beleid om een duurzamere mobiliteit te stimuleren via de ontwikkeling van complete laadoplossingen voor elektrische wagens en de bouw en belevering van aardgastankstations. Daarnaast begeleidt Electrabel haar klanten ook door hen advies te geven over duurzame en innovatieve mobiliteitsoplossingen. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy