maandag, 28 december 2020

Japan wil af van verbrandingsmotoren tegen 2035

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Japan wil af van verbrandingsmotoren tegen 2035 © MediaInMotion
De Japanse regering wil in de komende vijftien jaar komaf maken met auto’s met enkel een verbrandingsmotor. De plannen maken deel uit van de doelstelling om tegen 2050 geen koolstof meer uit te stoten.


Als een van de grootste economieën ter wereld is Japan ook een belangrijke producent van auto’s en vrachtvoertuigen. 

Eerste minister Suga heeft van groene investeringen een topprioriteit gemaakt om de economie nieuw leven in te blazen en om Japan op één lijn te brengen met de Europese Unie, China en andere economieën die ambitieuze emissiedoelstellingen vaststellen.

Het doel van de regering is om geleidelijk aan nieuwe benzinevoertuigen te vervangen door elektrische, met inbegrip van hybride en brandstofcelvoertuigen. De plannen zouden tegen het midden van de jaren 2030 een feit moeten zijn.

Japan streeft er ook naar om tegen 2050 "zoveel mogelijk" gebruik te maken van hernieuwbare energie, voornamelijk door middel van offshore-windmolenparken, met als referentiedoel dat hernieuwbare energiebronnen 50 tot 60 procent van de energie in het land uitmaken tegen 2050, tegenover minder dan 20 procent nu, en tegelijk de afhankelijkheid van kernenergie te verminderen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy