woensdag, 28 oktober 2020

Mercedes-Benz krijgt Aston Martin-aandelen in ruil voor technologie

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Mercedes-Benz krijgt Aston Martin-aandelen in ruil voor technologie © Daimler AG
Het Duitse Daimler-concern, dat tot nu al 2,6 procent van de aandelen van de Britse sportwagenbouwer Aston Martin in handen had, zal dat aandeel optrekken tot 20 procent. De Duitsers betalen niet in cash voor die aandelen, maar stellen hun technologie ter beschikking van de Britten.


Het gaat om een uitbreiding van een reeds bestaand partnership tussen beide merken, waardoor de recente Aston Martins onder andere gebruik maken van Mercedes-AMG’s V8-motoren, infotainmentsystemen van de Duitse constructeur en een hele reeks andere onderdelen. Door de uitbreiding van het partnerschap zal Aston Martin nu ook toegang krijgen tot de modernste Mercedestechnologieën, waaronder de nieuwste hybride en elektrische aandrijvingen. Op die manier kan ook de kleine constructeur zijn auto’s klaarstomen voor de toekomst, die steeds meer hybride en elektrisch is en stilaan afscheid neemt van de verbrandingsmotor zoals we die vandaag kennen.

De tegenprestatie van Aston Martin bestaat uit het aan Mercedes toekennen van meer aandelen, waardoor de Duitsers 20 procent van Aston Martin zullen controleren en daarmee de tweede grootste aandeelhouder van de Britse constructeur worden, na de Canadese miljardair Lawrence Stroll (die zijn fortuin verdiende door de verkoop van Tommy Hilfiger en Michael Kors). Stroll is de vader van F1-piloot Lawrence en kocht recent ook het Racing Point-Formule 1 team dat vanaf volgend jaar omgedoopt wordt tot Aston Martin F1. 

Tobias Moers, die tot voor kort de leiding had over Mercedes-AMG, nam in augustus de leiding bij Aston Martin over van Andy Palmer, en vergemakkelijkte daarmee natuurlijk de toegang voor Aston Martin tot de bestuurskamer bij Daimler. Voor Mercedes betekent de samenwerking, naast het vergroten van het aandeel in Aston Martin, ook een toename van de afzetmarkt voor de eigen technologie.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy