maandag, 07 september 2020

Nieuwe bedrijfsstructuur bij Groupe Renault

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Nieuwe bedrijfsstructuur bij Groupe Renault © Groupe Renault
De nieuwe CEO van Renault, Luca de Meo, kondigde als een van zijn allereerste beleidsdaden aan dat de groep een nieuwe bedrijfsstructuur krijgt die gebaseerd wordt op vier merken in plaats van op geografische regio’s. Naast Renault, Dacia en Alpine wordt een nieuwe business unit gevormd rond nieuwe mobiliteit.

Luca de Meo kwam in juli over van Seat en moet Renault terug financieel gezond maken, nu de groep een lening van € 5 miljard van de Franse overheid kreeg om de coronacrisis te boven te komen en de problemen in het huwelijk met Nissan uit te klaren.

Renault blijft het volumemerk dat echter hoger in de markt moet worden gepositioneerd, Dacia behoudt zijn budgetfocus, Alpine moet als performancemerk zorgen voor extra marge en aantrekkingskracht en met de nieuwe afdeling rond nieuwe mobiliteit wil de groep toekomstige mobiliteitsevoluties beheersen.

Elke business unit krijgt een eigen baas, en de Meo zal zelf Renault gaan leiden, naast zijn taak als hoofd van de groep. De bedoeling is om minder op volume en meer op rendabiliteit te focussen. Naast de Meo die zich op de business unit Renault zal focussen, zal Renault Sport en F1-baas Cyril Abiteboul Alpine onder zijn hoede nemen en zal Denis Le Vot, die tot nu verantwoordelijk was voor regio’s, sales en marketing, ook verantwoordelijk zijn voor Dacia. Clotilde Delbos, die tijdelijk CEO was tot de komst van de Meo en als CFO over de centen waakt, zal verantwoordelijk zijn voor de business unit “New Mobility”.

Om terug te keren naar een stabiele rendabiliteit worden meer dan 14.000 jobs geschrapt wereldwijd en moet ook de productiecapaciteit omlaag. In totaal moet voor meer dan € 2 miljard bespaard worden. Luca de Meo geniet veel vertrouwen omdat hij er bij zijn vorige werkgever Seat in slaagde om het merk terug rendabel te maken en verkooprecords te breken.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy