dinsdag, 23 juni 2020

ACEA voorspelt: in heel Europa 25% minder auto’s verkocht in 2020

Geschreven door  Stijn Blanckaert
ACEA voorspelt: in heel Europa 25% minder auto’s verkocht in 2020 © Patrick Theunissen
ACEA, de European Automobile Manufacturers Association, maakte zonet bekend dat ze verwacht dat het totaal aantal nieuwe auto’s dat dit jaar in Europa verkocht wordt niet minder dan 25% lager zal liggen dan vorig jaar. Het jammere gevolg van de coronacrisis…


De economische crisis die het gevolg is van de Covid19-pandemie zal er volgens ACEA toe leiden dat de autoverkopen in de Europese Unie dit jaar dalen met meer dan drie miljoen, van 12,8 miljoen stuks vorig jaar tot ongeveer 9,6 miljoen dit jaar.

Tot en met maart deed de EU-markt het zelfs 41,5% slechter dan vorig jaar, maar een geleidelijke heropleving en het opheffen van de lockdowns in de meeste landen zou leiden tot een relatieve compensatie van dat verlies, al blijft het vooruitzicht een kwart minder auto’s te verkopen dramatisch voor de sector.

Als de voorspelling van ACEA uitkomt zal 2020 het jaar zijn met het laagste aantal verkochte auto’s sinds 2013, en meteen ook de scherpste daling ooit voor de Europese automobielsector.

Ook ACEA pleit voor snelle en doortastende steunmaatregelen door de EU en de nationale regeringen, en stelt dat aankoopincentives en schrootpremies nodig zijn om de vraag naar nieuwe auto’s terug aan te zwengelen. In het kader van de werkgelegenheid in de autosector, waar 13,8 miljoen Europeanen tewerkgesteld zijn is dat absoluut nodig, aldus nog ACEA.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy