maandag, 15 juni 2020

Ook Spanje komt met levenslijn voor autoindustrie

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Ook Spanje komt met levenslijn voor autoindustrie © Seat
Terwijl het in België nog steeds wanhopig wachten is op maatregelen om de in zwaar weer verkerende autosector bij te staan, stelt ook Spanje, na onder meer Frankrijk en Duitsland, een hulppakket voor. Het gaat om een stimulansprogramma ter waarde van € 3,75 miljard.


Het plan, met een investerings- en een fiscaliteitsluik, wordt vandaag in detail voorgesteld, terwijl ook de toerismeindustrie later deze week een hulplijn krijgt. Beide sectoren (automobiel en toerisme) vertegenwoordigen samen zo’n 22 procent van het Spaanse BNP, terwijl de autoproductie goed is voor een vijfde van de export in Spanje.

Op Seat, dat tot de VW-groep behoort na, zijn er geen Spaanse automerken meer, maar PSA Group, VW, Renault en Ford hebben fabrieken in het land, terwijl ook grote onderdelenfabrikanten gevestigd zijn in Spanje. Na Duitsland is het Zuid-Europese land trouwens de tweede grootste autoproducent van Europa. Enkele weken geleden werd bekend dat Nissan besloten heeft om haar fabriek in de buurt van Barcelona te sluiten.

Bron: Bloomberg

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy