woensdag, 10 juni 2020

Tweedehandsmarkt in België boomt – dank u, COVID-19?

Geschreven door  Dieter Quartier
Tweedehandsmarkt in België boomt – dank u, COVID-19? © Dieter Quartier
De Belgische markt voor tweedehandsauto’s is volgens marktdataspecialist Indicata een van de gezondste van Europa: het aantal verkochte exemplaren is weer helemaal op het niveau van voor de lockdown. De volumes in mei waren dan wel 15% lager dan dezelfde maand vorig jaar, het zogenaamde voortschrijdend gemiddelde is verviervoudigd sinds het einde van april.


Wat nog opvalt, is dat diesel echt wel in het verdomhoekje zit. Dat komt voor een stuk doordat er vooral jonge tweedehandsauto’s gekocht worden, en die worden het vaakst aangedreven door een benzinemotor, aldus Indicata. Consumenten willen besparen op hun auto-uitgaven en kunnen momenteel goede deals doen, al beweert Indicata dat de prijzen relatief stabiel zijn gebleven. 

Het bedrijf meldt ook dat de Belgische handelaren hun stock voldoende geroteerd hebben, in tegenstelling tot hun collega’s in andere Europese landen. Dat is dan weer goed voor de groothandel. In april waarschuwde Indicata nog voor prijsbubbels: het verschil tussen groothandelprijs en de uiteindelijke klantprijs werd groter en groter. Het bedrijf stelde vast dat de geafficheerde verkoopprijzen voor particulieren stabiel waren gebleven, terwijl de prijzen tussen handelaren onderling een serieuze knauw hadden gekregen. 

Ook volgens andere bronnen heeft de tweedehandsmarkt in België goede vooruitzichten. Vooral in het segment van de stadswagens is er veel activiteit. Het zou wel eens kunnen dat mensen een klein tweedehandsje kopen om het openbaar vervoer te vermijden, zoals dat in Italië het geval blijkt. De schrik voor besmetting met COVID-19 zit er stevig in en zou deze trend kunnen verklaren. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy