dinsdag, 12 mei 2020

Tesla heropent fabriek in Californië ondanks verbod

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Tesla heropent fabriek in Californië ondanks verbod © Tesla
Ook vandaag is er weer Elon Musk-nieuws. Er gaat tegenwoordig inderdaad amper een dag voorbij of de excentrieke Tesla-baas doet van zich spreken.

Vandaag doet hij dat door -tegen de richtlijnen van de lokale autoriteiten in- de Tesla-fabriek met 10.000 werknemers in Fremont, die sinds 23 maart gesloten was, weer te openen.

"Tesla heeft de productie in Californië weer opgestart, terwijl de overheid van Alameda County in het kader van de plannen om de corona-epidemie in te dijken enkel “essentiële” bedrijven de toestemming gaf om de productie te hervatten en te heropenen. Musk kan maar niet begrijpen waarom zijn fabriek geen toestemming krijgt, want zegt alle veiligheidsmaatregelen in acht te nemen en veilig te kunnen werken."

Schermafbeelding 2020 05 12 om 08.54.36
Musk tweette dat hij zelf in de fabriek aanwezig zal zijn en zei ook dat als er iemand door de politie gearresteerd zou moeten worden wegens de illegale heropening, hij zich dan zou laten oppakken. Een gevangenisstraf tot negentig dagen is net als een boete namelijk een van de maatregelen die de overheid kan opleggen bij het niet-respecteren van de regels.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy