vrijdag, 08 mei 2020

Elon Musk gedraagt zich weer als ongeleid projectiel

Geschreven door  Stijn Blanckaert
Elon Musk gedraagt zich weer als ongeleid projectiel © Tesla
We waren al wel een en ander gewoon van de flamboyante en visionaire Tesla-baas, maar de voorbije weken heeft hij zich toch weer op een bijzondere manier laten opmerken. Hij deed dat door zijn uitspraken op Twitter, door de naam die hij aan zijn zevende kind wilde geven en nu ook door de aankondiging dat de productie van de revolutionaire tweede Tesla Roadster uitgesteld wordt.


TWEETELON01Vorige week zorgde de man eigenhandig, en enkel door het versturen van één tweet, dat de beurswaarde van Tesla in één keer met niet minder dan veertien miljard dollar daalde. Hij had te midden van een reeks andere tweets namelijk getweet dat de Tesla-aandelenprijs volgens hem te hoog was. (“Tesla stock price too high imo”). Daarmee begaf hij zich op glad ijs, en riskeert hij ook vervolging. Dat gebeurde al eens eerder toen hij in 2018 had getweet dat hij de nodige fondsen had verzameld om Tesla van de beurs te halen, iets wat uiteindelijk niet gebeurde. De aandelenkoers bewoog toen ook al zeer sterk, en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission oordeelde dat dit een marktsturende uitspraak was geweest en legde hem ook een boete op en de verplichting om binnen Tesla maatregelen te nemen opdat dergelijke uitspraken niet meer ongecontroleerd gedaan konden worden. Ook de federale rechter moet zich nog uitspreken over die tweet van 2018. Dat heeft Musk blijkbaar niet echt tot inkeer gebracht, aan zijn laatste tweets te zien.
TWEETELON 02Daarnaast kondigde hij in die tweets ook aan al zijn bezittingen te willen verkopen, met de tweet “I am selling almost all physical possessions. Will own no house”, wat hij daarna blijkbaar ook deels deed door twee van zijn Californische villa’s te koop te zetten.

Alsof dat nog niet alles was, gaf hij op Twitter ook stevige kritiek op de Amerikaanse lockdownmaatregelen in het kader van de COVID-19-crisis, die hij fascistisch en ongrondwettelijk noemde, én kondigde hij gisteren in een podcast-interview aan dat de lancering en productie van de tweede generatie van de Tesla Roadster die ergens eind dit jaar gelanceerd had moeten worden uitgesteld zou worden tot na de ontwikkeling en lancering van andere modellen zoals de Model Y en de bijzondere Cybertruck.CYBERTRUCKELONMUSK                       © Tesla

Enkele dagen geleden werd ten slotte ook nog het zevende kind van de ondernemer geboren (na een eerste zoontje dat in 2002 geboren werd en na tien weken overleed, een jongenstweeling die in 2004 het levenslicht zag en een jongensdrieling uit 2006). Inderdaad, allemaal jongens, net als zijn zevende kind, het eerste dat hij kreeg samen met zijn huidige vriendin, de Canadese zangeres Grimes. De jongen kreeg van zijn ouders de onmogelijke naam X Æ A-12, geïnspireerd door het album 4ÆM van Grimes. Die naam zou echter niet aanvaard worden door de Burgerlijke Stand in Los Angeles, waardoor het kind -gelukkig maar- officieel een wat normalere naam zal krijgen.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy