Uitlaat

5 miljoen keer Mazda3

31 mei 2016
Door Redactie
De totale wereldwijde productie van de Mazda3 heeft eind april de mijlpaal van 5.000.000 stuks bereikt, 12 jaar en 10 maanden na de start van de productie van de eerste generatie van de compacte middenklasser, medio 2003. Het is de tweede Mazda die dit aantal weet te bereiken, na de Mazda Familia, die van 1963 tot 2003 werd gebouwd en in Europa grote bekendheid genoot onder de naam Mazda 323.

Van het totale aantal zijn zo’n 700.000 exemplaren in Europa verkocht. De verkoophit van Mazda in de huidige line-up was in het boekjaar 2014–2015 goed voor ongeveer een derde van de wereldwijde verkopen. Het model wordt momenteel geproduceerd in de Hofu Plant van Mazda in Japan, bij Changan Mazda Automobile Co, Ltd in China, AutoAlliance in Thailand en bij Mazda de Mexico Vehicle Operation. De Mazda3 wordt bovendien geassembleerd in Maleisië en Vietnam.

Sinds de eerste generatie heeft Mazda met de veelgeprezen Mazda3 voortdurend gewerkt aan het overtreffen van de verwachtingen, zowel met een verfijning van het dynamische design en verbeteringen in de rijdynamiek als met het verlagen van de gebruikskosten. De huidige generatie, die in 2013 werd gelanceerd als vijfdeurs Hatchback en vierdeurs Sedan, werd volledig opnieuw ontworpen met een award-winnend Kodo – Ziel van Beweging exterieur. Hij beschikt ook over het volledige gamma aan SKYACTIV technologieën, met inbegrip van een lichtgewicht en toch stijf chassis en dito carrosserie met een vijf-sterren EuroNCAP rating. De motoren line-up in Europa omvat 1.5 en 2.0 liter SKYACTIV-G benzinemotoren als ook 1.5 en 2.2 liter SKYACTIV-D turbodiesels, allemaal volgens de Euro 6 norm, gekoppeld aan een efficiënte zestraps automatische transmissie of een handgeschakelde zesversnellingsbak. Het resultaat is een uitzonderlijke combinatie van uitstekende prestaties en laag brandstofverbruik.

Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.