vrijdag, 22 februari 2019

Porsche waarschuwt Britse klanten voor Brexit-toeslag

Porsche waarschuwt Britse klanten voor Brexit-toeslag © Porsche AG
Zonder een klein wereldwonder verlaat het Verenigd Koninkrijk eind maart de Europese Unie en treden vanaf 29 maart nieuwe import- en exportregelingen in werking. Die zullen naast ellenlange wachttijden aan de grensovergangen en enorm veel extra formaliteiten ook prijsverhogingen veroorzaken, door in- en uitvoerheffingen op onderdelen en afgewerkte producten. Een en ander zal verstrekkende gevolgen hebben, in de eerste plaats voor het VK en zijn inwoners en bij uitbreiding voor de andere landen van de Europese Unie en haar bevolking. Zo is Engeland de op een na belangrijkste automarkt in Europa. Een aantal merken – Bentley, Ford, Honda, Jaguar, Land Rover, MINI, Nissan, Rolls-Royce en Vauxhall – bezitten er tientallen fabrieken en R&D-centra en stellen er vele tienduizenden mensen tewerk. 

Sociaal bloedbad. De voorbije weken hebben enkele merken laten weten dat zij hun productie in het VK zullen afbouwen, sommige gaan daar zelfs zover in dat zij hun fabrieken zullen sluiten. Andere zeggen dat niet meer zoveel woorden, maar hun intenties gaan in dezelfde richting. Brexit zal in het VK een sociaal bloedbad aanrichten, zoveel is zeker. 

Maar ook op het Europese vasteland zal de Brexit negatieve gevolgen hebben. Gevreesd wordt voor een implosie van de autoverkoop in het VK, wat repercussies zal hebben voor de productie in de autofabrieken in de landen van de EU. Nog laten de automerken niet in hun kaarten kijken en blijven zij vaag over de verwachte/gevreesde impact op de productie én tewerkstelling aan deze kant van het Kanaal.    

Brexit-toeslag. Auto’s die vanuit of naar het VK worden verscheept, zullen naar schatting 10 % duurder worden - afhankelijk van het merk. Zo heeft Porsche zijn Britse klanten gewaarschuwd dat de geschatte importheffingen van 6 à 10 procent zullen doorgerekend worden aan de koper, indien het op 29 maart daadwerkelijk tot een harde Brexit komt. Klanten die voor 17 januari van dit jaar al een voorschot hadden betaald, worden vrijgesteld van de Brexit-toeslag.

Het Verenigd Koninkrijk is een zeer belangrijke afzetmarkt voor Porsche en kiest daarom voor de vlucht vooruit. 

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy