zaterdag, 27 december 2014

Parkeren zonder bestuurder

BMW heeft een navigatiesysteem ontwikkeld waarmee een auto geheel autonoom een plek in een parkeergarage kan vinden en omgekeerd van die plek ook de bestuurder bij vertrek op kan pikken.
BMW zal deze Remote Valet Parking Assistant op de komende Consumer Electronics Show (6 tm 9 januari in Las Vegas) aan het publiek demonstreren.
Het RVPA maakt gebruik van het eerder vertoonde 360º Collision Avoidance System dat met vier lasers zorgt dat het voertuig álle obstakels kan vermijden – of de bestuurder daarvoor waarschuwt. Het maakt Autonoom rijden zonder gebruikmaking van GPS mogelijk, mits een gedetailleerde wegenkaart in het systeem is geladen.

Smart watch

Bij het zelf-parkeren in bijvoorbeeld een parkeergarage kan de bestuurder uitstappen en z’n auto (het systeem wordt gedemonstreerd in een BMW i3) een plek op laten zoeken, waarbij hij gesproken aanwijzingen kan geven via een smart watch. Bij het ophalen van de auto volstaat het commando ‘Pick me up’ en de Auto-valet verlaat zijn plek, met ontwijking van alle geparkeerde auto’s, pilaren etc. om de bestuurder vervolgens op te pikken.

Of BMW dit systeem ook daadwerkelijk op de markt gaat brengen wordt nog niet bevestigd.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy