dinsdag, 27 juni 2017

Volvo, Autoliv en NVIDIA werken samen

Volvo Cars, de fabrikant van premiumwagens, Autoliv, wereldleider in veiligheidssystemen voor de automobielindustrie, en NVIDIA, specialist in AI en computervisualisatie, slaan de handen in elkaar om geavanceerde systemen en software te ontwikkelen voor zelfrijdende wagens.


De drie bedrijven zullen samen met Zenuity, een nieuw gevormde joint venture voor de ontwikkeling van automobielsoftware, werken aan de volgende generatie technologieën voor zelfrijdende wagens. Volvo Cars en Autoliv participeren elk voor de helft in Zenuity. Volvo Cars is vastbesloten om tegen 2021 zelfrijdende wagens op de markt te brengen van niveau 4.

Volvo Cars, Autoliv en Zenuity zullen NVIDIA’s AI-platform kunnen gebruiken als basis voor de ontwikkeling van hun eigen, geavanceerde automobielsoftware. De deal brengt twee van de meest gerespecteerde ondernemingen op het vlak van autoveiligheid samen met een van de wereldleiders in artificiële intelligentie. 

“Door deze samenwerking met NVIDIA spelen Volvo Cars, Autoliv en Zenuity nu een voortrekkersrol op de snel evoluerende markt voor de ontwikkeling van de volgende generatie autonome wagens en kan de ontwikkeling van Volvo’s eigen commerciële aanbod aan zelfrijdende wagens een versnelling hoger schakelen”, zegt Hakan Samuelsson, voorzitter en CEO van Volvo Cars.

Jensen Huang, Chief Executive van NVIDIA: “Artificiële intelligentie is de sleutel tot de ongelooflijk complexe uitdaging die autonoom rijden is. We bouwen voort op onze eerdere samenwerking met Volvo Cars om productierijpe voertuigen te ontwikkelen die zullen leiden tot veiliger rijden, groenere steden en minder files op onze wegen.”

Jan Carlson, Chief Executive van Autoliv: “Dankzij NVIDIA hebben wij nu volledige toegang tot het toonaangevende AI-platform voor autonoom rijden. Autoliv, Volvo Cars en NVIDIA hebben dezelfde visie op veilig en autonoom rijden. Deze samenwerking zal onze vooraanstaande Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) en ons aanbod aan autonome wagens nog verder ingang doen vinden op de markt.”

Volvo Cars, Autoliv, Zenuity en NVIDIA zullen gezamenlijk systemen ontwikkelen die gebruik kunnen maken van 'deep learning’ – een vorm van artificiële intelligentie – om voorwerpen in de omgeving te herkennen, te anticiperen op potentiële gevaren en veilig te navigeren.

Deze systemen kunnen situaties in real time vergelijken met een bestaande high-definitionkaart, zodat een veilige route kan worden uitgestippeld, die vervolgens heel nauwkeurig wordt gevolgd en bijgestuurd naargelang de voortdurend veranderende omstandigheden. Daarnaast vervullen ze ook andere belangrijke functies, zoals het combineren van camerabeelden tot een volledig 360°-overzicht van de omgeving.

Zenuity zal Volvo Cars software leveren voor autonoom rijden. Terzelfdertijd zal Autoliv deze software ook verkopen aan andere OEM’s via zijn ruime verkoop-, marketing- en distributienetwerk.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy