donderdag, 04 december 2014

Jaguar Land Rover start bouw Braziliaanse fabriek

Jaguar Land Rover is gestart met de bouw van zijn hypergeavanceerde productievestiging ter waarde van 750 miljoen Real (235 miljoen euro) in de staat Rio de Janeiro en bevestigt zijn plannen voor een eerste overzees Education Business Partnership Centre in de streek.

De ceremonie voor de start van de werken werd bijgewoond door gouverneur Luiz Fernando. 

Het nieuwe centrum zal voortbouwen op het succes van het opleidingsprogramma in het Verenigd Koninkrijk om lokale schoolkinderen door middel van een aantal leeractiviteiten belangrijke vaardigheden bij te brengen en hen te inspireren om in de toekomst een carrière uit bouwen bij Jaguar Land Rover. 

Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer, verklaarde: “Onze nieuwe vestiging in Brazilië zal in aanzienlijke mate bijdragen tot de langetermijngroei van Jaguar Land Rover. De start van de werken is een belangrijke mijlpaal en vertegenwoordigt opnieuw een stap voorwaarts in onze plannen om een wereldwijd productienetwerk uit te bouwen.

“De bevestiging van het eerste overzeese Education Business Partnership Centre van Jaguar Land Rover bewijst ons engagement om de vaardigheden te ontwikkelen die de werknemers van morgen nodig zullen hebben om een duurzame auto-industrie op topniveau uit te bouwen in Brazilië.”

Jaguar Land Rover werkt nauw samen met de gemeenschappen in de buurt van zijn productievestigingen over de hele wereld. En hoewel de bouw van de fabriek in Brazilië nog maar net van start is gegaan, heeft Jaguar Land Rover al sterke banden gesmeed met de gemeenschappen in zowel Itatiaia en het vlakbij gelegen Resende. 

Naast het opleidingscentrum heeft Jaguar Land Rover onlangs de eerste fase van zijn opleidingsprogramma 'Inspiring Tomorrow's Workforce' gelanceerd in Itatiaia. In samenwerking met de Braziliaanse nationale opleidingsinstantie SENAI biedt het programma werkervaring, training en tewerkstellingskwalificaties voor jonge werklozen tussen 17 en 26 jaar om ze voor te bereiden op een job in de auto-industrie. Het is de eerste keer dat Jaguar Land Rover een dergelijk opleidingsprogramma implementeert buiten het Verenigd Koninkrijk.

Productie in Brazilië

Jaguar Land Rover is de eerste Britse autoconstructeur die investeert in een productievestiging in Brazilië. In de eerste fase van het programma zal de nieuwe, 60.000 m2 grote productievestiging van Itatiaia 400 mensen tewerkstellen om jaarlijks ongeveer 24.000 wagens te bouwen.

In het kader van zijn voortdurende engagement ten opzichte van de Braziliaanse auto-industrie zal Jaguar Land Rover een hele waaier aan onderdelen betrekken bij lokale leveranciers terwijl andere zullen worden ingevoerd vanuit de wereldwijde productieketen. Daarnaast investeert Jaguar Land Rover in zijn technische bijstandsdiensten om de leveranciers te helpen het hoofd te bieden aan een toenemende lokalisering in de toekomst.

De nieuwe Discovery Sport is een van de wagens die Jaguar Land Rover wil bouwen in Brazilië. Verwacht wordt dat de eerste wagens voor klanten in 2016 van de band zullen rollen. Sinds hij op het autosalon van Sao Paulo werd onthuld, kan de Discovery Sport op heel wat bijval rekenen bij Braziliaanse klanten.

Dr. Speth gaat voort: “Deze nieuwe productievestiging zal een belangrijke rol spelen in het leveren van wagens waar onze klanten in Brazilië jarenlang van kunnen houden.”

De eerste doorgedreven rekruteringscampagne van Jaguar Land Rover wordt binnenkort gestart in samenwerking met het stadhuis van Itatiaia. De constructeur zoekt automecaniciens, productiewerknemers en een kwaliteitsteam om zijn productieteam te vervoegen.

Volgens mijnheer Luiz Fernando Pezão, Gouverneur van de Staat Rio de Janeiro, “maakt Jaguar Land Rover de weg vrij om Rio de Janeiro tot de op een na grootste autohub in Brazilië te maken. Dat is een historische verwezenlijking voor onze Staat. Rio de Janeiro biedt Jaguar Land Rover de ideale omstandigheden om deze fabriek te bouwen in Itatiaia, waar we reeds een erg goed gestructureerde autohub hebben met gekwalificeerd personeel en dito leveranciers.

We zijn erg trots dat Jaguar Land Rover niet alleen een productievestiging bouwt in onze regio maar ook het allereerste opleidingscentrum in Latijns-Amerika. Het is een eer om deze erg belangrijke onderneming te mogen verwelkomen en de investering van 750 miljoen Braziliaanse Real zal erg positieve resultaten genereren."

Met de start van de bouw in Brazilië en de opening van zijn joint venture in China begint Jaguar Land Rover zijn plannen voor de ontwikkeling van een internationaal productienetwerk te realiseren. De creatie van nieuwe, internationale productievestigingen stelt Jaguar Land Rover in staat om zijn aanwezigheid te versterken in landen die als aanzienlijke groeikansen worden beschouwd. Deze nieuwe vestigingen brengen extra productiecapaciteit en verhogen de productie in de drie productievestigingen in het Verenigd Koninkrijk.

Jaguar Land Rover in Brazilië

Jaguar Land Rover is al meer dan twintig jaar aanwezig op de Braziliaanse markt. Land Rover haalt er al drie jaar op rij een marktaandeel van bijna 50 procent in het segment van de luxe-SUV's en Jaguar is een van de snelst groeiende luxemerken, met een verkoop die in 2013 bijna werd verviervoudigd.

Jaguar Land Rover investeert in zijn dealernetwerk in Brazilië, dat eind maart 2015 maar liefst 42 dealers zal omvatten die de voornaamste gebieden bedienen.

Brazilië is een van de tien grootste markten van Jaguar Land Rover en de Range Rover Evoque, Range Rover Sport en Land Rover Discovery nemen het leeuwendeel van de verkoop voor hun rekening in het land.


Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy