donderdag, 21 april 2016

5 miljoen keer Suzuki Swift

Sinds de lancering van de huidige generatie Suzuki Swift zijn er wereldwijd 5 miljoen exemplaren verkocht. Suzuki onthulde de sportieve stadswagen in november 2004 en voor de Japanse autobouwer zou dat een mijlpaal in haar geschiedenis worden.

De Suzuki Swift zorgde voor een frisse wind in het B-segment, met zijn sportieve looks, efficiënte motoren en voorbeeldig weggedrag. Iets meer dan 11 jaar na de introductie van de eerste generatie stond de verkoopteller al op 5 miljoen – het bewijs dat de globale strategie van de Suzuki zijn vruchten afwierp. 

Na Japan werd in februari 2005 de Hongaarse productielijn opgestart om de Europese, Russische en Noord-Afrikaanse markten te bevoorraden. In mei 2005 was het de beurt aan India om zijn eigen Swift-modellen te bouwen, een maand later gevolgd door China en twee jaar later door Maleisië. In juni 2008 bereikte de totale verkoop de grens van 1 miljoen exemplaren. Om gelijke tred te houden met het commerciële succes ging in november 2009 ook in Pakistan een productiesite open.

Tweede generatie

In september 2010 werd de tweede generatie van de Swift gelanceerd. Die bleek opnieuw een schot in de roos en kreeg eveneens de titel RJC Car of the Year opgespeld in thuisland Japan. In januari 2011 overschreed de totale Swift-productie de grens van 2 miljoen units, en in januari 2013 was dat al 3 miljoen. Intussen draaiden ook in Thailand de montagelijnen op volle toeren, en sinds januari 2014 draagt Vietnam eveneens zijn productiesteentje bij.

In augustus 2014 meldde Suzuki met trots dat er wereldwijd 4 miljoen Swifts aan de man of vrouw waren gebracht. En de aprilmaand van dit jaar was nog maar net begonnen of Japans vierde grootste constructeur bereikte een nieuwe mijlpaal van formaat: 5 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd, een bewijs dat de Swift een echte wereldauto is die klanten blijft verleiden én aan zich bindt.

Ruim gamma

In de Belux is de Swift verkrijgbaar met 3 of 5 deuren, met voorwielaandrijving of 4x4, met diesel- of  benzinemotor en met manuele of automatische versnellingsbak. De sportiefste chauffeurs kunnen nog altijd hun hart ophalen aan de ‘old school’ Swift Sport met zijn atmosferische 1.6 van 136 pk en kort gespreide zesbak. Elke versie geniet een waarborg van 5 jaar, inclusief Europese pechverhelping. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy