maandag, 10 november 2014

Kredietbeoordelaar positiever over Renault Aanbevolen

Renault heeft zijn winstgevendheid en financiële slagkracht de afgelopen jaren flink vergroot. Daardoor is het bedrijf beter bestand geworden tegen economische tegenwind, schrijft kredietbeoordelaar Fitch in een rapport dat maandag verscheen.

Renault heeft door herstructureringen de kosten flink weten te verlagen en kan daardoor ook bij een lagere omzet minimaal quitte blijven draaien. Ook de balans is sinds de crisis van 2009 flink verbeterd, doordat de autobouwer zijn schuld fors heeft teruggedrongen.

Fitch vindt dat de kredietwaardigheid van Renault is verbeterd tot een niveau waarop investeerders in schuldpapier van het bedrijf een acceptabel risico lopen. Het rapportcijfer van de kredietbeoordelaar gaat omhoog van 'BB+' naar 'BBB-'.

Een zwak punt van Renault blijft volgens Fitch de sterke afhankelijkheid van de Europese markt. Nog altijd behaalt de autofabrikant het leeuwendeel van zijn omzet in met name zuidelijke landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Daarnaast maakt het bedrijf vooral kleine tot middelgrote auto's. In dat segment is de prijsdruk het hoogst.

Franse autofabrikanten zijn relatief hard geraakt door de jarenlange crisis op de Europese automarkt. Ook concurrent PSA Peugeot-Citroën beleefde daardoor zware tijden.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy