maandag, 14 december 2015

BMW i breidt verkooppunten uit

De BMW i3, in 2013 geïntroduceerd en in 2014 gevolgd door de BMW i8, werd aanvankelijk door een beperkt aantal erkende concessies verkocht. Nu wordt het aantal verkooppunten van BMW i uitgebreid van veertien tot 47 om aan de vraag te voldoen.

Eind 2013 bracht BMW i de BMW i3 op de markt, de eerste wagen die volledig elektrisch of met een range extender rijdt. In juli 2014 kreeg hij in de showrooms van BMW i het gezelschap van de BMW i8. Veertien concessies van BMW i konden deze twee vernieuwende wagens dan aanbieden in de grootste stadsgebieden van België en Luxemburg.

Om aan de vraag te voldoen wordt het verkoopnet van BMW i twee jaar later met 33 verkooppunten uitgebreid om de Belgische en Luxemburgse markt te bestrijken. Dankzij zijn technologie die volledig voor elektrische aandrijving werd ontwikkeld, kon de BMW i3 een vrij groot aantal klanten uit de stad aanspreken. Op dit ogenblik is een op vier in België verkochte elektrische wagens een BMW i3. Dat aandeel is nog groter als we enkel rekening houden met typische stadswagens. De BMW i3 vertegenwoordigt dan bijna 50% van de elektrische wagens. Daar komt dan nog de prestigieuze BMW i8 bij, het eerste herlaadbare hybride sportmodel van BMW. Hoewel deze wagen aanvankelijk alleen maar een droom leek, werd hij realiteit toen hij in juli 2014 op de markt werd gebracht.

Om nu aan de vraag van klanten uit kleinere stedelijke gebieden te voldoen breidt BMW i het aantal agenten uit tot 47 voor België en Luxemburg. Deze krijgen een aangepaste opleiding om aan alle wensen van hun klanten te kunnen beantwoorden.

De BMW i3 is verkrijgbaar in een volledig elektrische versie, met als optie een range extender die zijn nut bewijst voor wie meer kilometers wil afleggen zonder de accu opnieuw te moeten opladen. De BMW i8 is op zijn beurt uitgerust met een elektromotor die de voorwielen aandrijft, en een driecilindermotor van 1,5 liter voor de achterwielen. Het gemiddelde verbruik conform de EU-normen bedraagt 2,1 l/100 km met een CO2-uitstoot van 49 g/km. 

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy