donderdag, 24 september 2015

Ook Audi en Seat betrokken bij het schandaal

In het milieuschandaal rond het Duitse autoconcern Volkswagen worden ook vier modellen van Audi onder de loep genomen worden, waaronder de in Brussel gebouwde A1. De motor van het type EA 189 is immers ook in de Audi-modellen A1, A3, A4 en A6 ingebouwd geworden. Dat heeft een woordvoerder van Audi donderdag in Ingolstadt bekendgemaakt.

Precieze bouwjaren van de betrokken wagens en aantallen kunnen nog niet genoemd worden. Of de auto’s met die motor daadwerkelijk uitgerust zijn met de sjoemelsoftware, is ook nog niet duidelijk.

Ook moederconcern Volkswagen werkt hard aan een lijst van betrokken dieselwagens. “We werken eraan, maar kunnen nog niet zeggen wanneer die vrijgegeven wordt”, aldus een woordvoerder van Volkswagen.

Volkswagen gaf eerder toe dat wereldwijd zowat elf miljoen wagens de sjoemelsoftware aan boord hebben. Die zorgt ervoor dat emissietests gemanipuleerd worden.

De Spaanse VW-dochter Seat zou een half miljoen wagens uitgerust hebben met de software, aldus de Spaanse krant El Pais donderdag.

Het milieuschandaal, dat in de Verenigde Staten uitbrak, heeft zich ondertussen ook naar Europa uitgebreid.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy