vrijdag, 25 september 2015

Ook BMW in het vizier

Duitsland gaat steekproefsgewijs dieselauto's controleren om te kijken of de gerapporteerde uitstoot van vervuilende stoffen wel klopt. Daarbij komen ook wagens van BMW en andere autobouwers aan bod, zei Duits verkeersminister Alexander Dobrindt donderdag.

VW gaf eerder deze week toe dat het bij 11 miljoen wagens geknoeid heeft met het motormanagement om de uitstoot van schadelijke stoffen in laboratoriumtests laag te houden. Daar zitten ook wagens bij die in Europa zijn verkocht, zei Dobrindt, maar hoeveel is onduidelijk. Het bedrijf zelf liet zich daar nog niet eerder over uit.

BMW in het vizier

Ook BMW verkoopt dieselauto's waarvan de uitstoot van schadelijke gassen de Europese milieunormen ver overschrijdt. De BMW X3 xDrive zou volgens metingen van International Council on Clean Transportation (ICCT) elf keer zoveel stikstofoxide uitstoten als toegestaan. Of het bedrijf net als Volkswagen software heeft gebruikt om de auto's in laboratoriumproeven milieuvriendelijker te laten lijken is niet duidelijk. 

BMW raakte gisteren ruim 8 procent aan beurswaarde kwijt en Daimler ging 4 procent omlaag. De Franse automakers Renault en PSA kelderden in Parijs 4 en 6,6 procent.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy