Test

© MediaInMotion

VIDEOTEST: Kia Sportage: overtuigend genoeg, maar welke hybride kiezen?

20 maart 2022
Door Dieter Quartier
Het design, de kwaliteitsindruk en de technologie scheren zulke hoge toppen dat men zich in Duitsland echt zorgen mag beginnen maken. Zeker als je ook nog eens de keuze hebt uit mild hybrid, full hybrid en plug-inhybride. Wat is de beste optie voor jou? Autonieuws rekent het uit!

Meer dan ooit kan Kia het motto “gebouwd door Europeanen voor Europeanen” hardmaken. Van bij de eerste aanblik maakt de nieuwe Sportage indruk. Zijn hoogtechnologische look wordt aan de binnenzijde weerspiegeld door het nec plus ultra aan infotainment. De waargenomen kwaliteit is daarenboven top. Het verschil met de premiummerken is heel erg klein geworden…

De Kia Sportage is bovendien verkrijgbaar in een veelvoud van versies. Diesel, benzine, mild hybrid, full hybrid, plug-inhybride, voorwielaandrijving, vierwielaandrijving, manueel, automaat,… Wij reden voor deze videotest met de 1.6 T-GDI MHEV in GT-Line uitvoering, maar we zoomen ook in op de verschillen in hybride aandrijving, om te eindigen met een kostenvergelijking (TCO).

Deel op

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.