Test

TEST: PGO, een mix van oud en nieuw

28 februari 2015
Door Redactie
Waarom in de voetsporen van een ander lopen als je sterk genoeg bent om je eigen weg te gaan. Dat was de lijfspreuk van de Franse broers Gilles en Olivier Prévôt, beiden gepassioneerd door auto’s. Begin van de jaren ’90 startten zij hun eigen automerk op, hun initialen vormden de merknaam PGO.  
PGO is een kleine, Franse sportwagenproducent met vier modellen op de markt: de Speedster II, Cevennes, Cevennes Coupé met vaste hardtop, Hemera en voor de echte rallyfanaten is er een volledig geprepareerde Hemera GT.  Op het eerste zicht zou je denken dat dit ouderwetse auto’s zijn, gebouwd in een tijd waarin verbruik of veiligheid nog geen prioriteit waren. Maar niks is minder waar, de schijn bedriegt.  

Geïnspireerd door de mythische Porsche 356 Speedster verscheen PGO in 2000 voor het eerst op de Parijse motorshow met een prototype van de ‘Speedster II’. De roadster was in feite een replica van de Porsche 356, maar met Peugeot-motor. De ‘Speedster’ bestaat uit een mix van nostalgie en elegante soberheid gekruid met een vleugje sportiviteit en charmeert in eerste instantie een kennerspubliek.

In 2005 breidde PGO zijn gamma uit met de ‘Cevennes’, een speedster met een meer sportieve en hedendaagse look. Drie jaar later volgde de ‘Hemera’, een coupé ditmaal. Op het eerste zicht ziet die er wat vreemd uit door de combinatie van vintage en future, maar als we hem in detail bekijken valt deze mix best wel mee.

In 2012 tekende PGO een overeenkomst met de BMW Group met als gevolg dat de drie lichtgewichtmodellen van net geen 1000 kg sindsdien zijn uitgerust met een 1.6 liter BMW-motor, goed voor 184 pk. Die combinatie levert een sprintje op van 0 tot 100 km/u in 6,5 seconden, een topsnelheid van 225 km/u en indrukwekkende hernemingen. 

De PGO-modellen worden constant verbeterd, een nieuwe voorruit zorgt voor een betere zichtbaarheid, een GPS met touchscreen en perfect zittende sportstoelen hebben van het PGO-gamma eigentijdse producten gemaakt.  

PGO maakt dromen waar

De Cevennes is met 70 procent van de totale verkoop hét succesnummer. Zijn sportief uiterlijk overtuigt zowel mannelijke als vrouwelijke kopers - van alle leeftijden. PGO verenigt emotie en verlangen op een unieke manier. De koper van een PGO apprecieert de combinatie van stijl met nostalgische accenten. Vanzelfsprekend kan de klant zijn PGO een persoonlijke touch geven. PGO beweegt zich in een nichesegment en komt zoveel mogelijk tegemoet aan de wensen van de klant. Die krijgt een auto à la carte. Je kan het zo gek niet bedenken of het is mogelijk… PGO maakt dromen waar!   

Ondertussen hebben enkele Belgische en Franse PGO-klanten ieder een club opgericht die avontuurlijke trips in binnen- en buitenland organiseert, verbonden met hoogstaande culinaire belevenissen. Onder het motto ‘gedeelde vreugd is dubbele vreugd’ verbroederen de Belgische en Franse clubs op geregelde tijdstippen met slechts één gespreksonderwerp… PGO. Hun passie voor het sportwagenmerk is zo mogelijk nog groter dan voor het autorijden zelf. 

PGO is te koop in België, Frankrijk, Rusland en Spanje maar de Franse autobouwer wil zijn modellen ook op de Chinese markt introduceren en heeft een aanvraag ingediend bij de Chinese autoriteiten. In ons land wordt PGO verdeeld door Bart Landeloos www.pgoauto.be die samenwerkt met een beperkt aantal dealers verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Luxemburg. Kandidaat-kopers worden uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de showroom in Parijs of de fabriek die is gelegen in Saint - Christol Les Alès nabij Nimes, aan de voet van de Cévennes op zo’n 900 km van Brussel. De goedkoopste PGO Coupé versie, Hemera start vanaf € 34.699 excl. BTW. leder, GPS en Bluetooth  zijn standaard, een cabrio versie start vanaf € 37.416  excl. BTW. Relatief weinig geld voor wat toch een vrij exclusieve auto is die menig mannen- en vrouwenhart sneller doet slaan.


Deel op

Lees meer over

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

Autonieuws

Ook op


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.