Test

TEST: Opel Rocks, niet alleen Adam voor Eva

02 mei 2015
Door Redactie
De kans dat je twee identieke Opel Adam’s tegenkomt, is onbestaande. De Opel Adam is verkrijgbaar in oneindig veel variaties wat maakt dat er geen twee dezelfde Adam’s van de band zullen rollen. Zowel de buiten- als de binnenkant worden aan de wensen van de klant aangepast. Het trendy volkje dat voor dit soort auto’s valt, onderscheidt zich graag van de rest.  Even stoer zijn

Pimp een Opel Adam en je krijgt een Adam Rocks: stoer en ruig. De mini-crossover van 3,75 meter kort staat 15 millimeter hoger op z’n poten en beschikt zo over een tikkeltje meer bodemvrijheid. De omlijstingen en bumpers uit kunststof én het standaard stoffen Swing Top canvasdak maken van Rocks een echte eyecatcher.

Krap achterwerk

Achter het stuurwiel is het heerlijk vertoeven: het dashboard ziet er leuk en overzichtelijk uit, enkel het stuurwiel valt wat groot uit. Wat niet kan worden gezegd van de bagageruimte die met een inhoud van 170 liter aan de zeer lage kant is en bovendien ook nog eens een hoge laaddrempel heeft. Hetzelfde geldt voor de achterbank: wie daar passagiers onderbrengt mag zich verwachten aan een “vind ik niet leuk”. Want ook de instap naar achteren is behoorlijk lastig.

Connectiviteit 

De Adam Rocks kan optioneel uitgerust worden met Opels bekroonde IntelliLink-infotainmentsysteem met al zijn multimedia-connectiviteitsmogelijkheden en apps. Het maakt een naadloze integratie van ANDROID- en Apple iOS-smartphonefuncties in de auto mogelijk. Zo verliest de bestuurder nooit contact met wat rondom hem gebeurt, terwijl hij of zij naar hartenlust kan telefoneren, zijn of haar favoriete muziek kan kiezen of met de SIRI EYES FREE-stembediening, inkomende SMS-berichten kan laten voorlezen of SMS-berichten of e-mails dicteren. Wanneer de ADAM ROCKS stil staat, kan hij fotoalbums of video's afspelen op het 7-inch kleurenaanraakscherm met hoge definitie. IntelliLink is niet alleen veilig en gemakkelijk te bedienen, het is ook best betaalbaar. Daardoor is de Rocks de best verbonden kleine wagen op de markt, net zoals de andere Adam-modellen.

Driecilinder 

Naast de vertrouwde 1,2- en 1,4-liter benzinemotoren is de Opel Adam ook leverbaar met twee 1.0 ECOTEC Direct Injection Turbo motoren. Die zijn hightech en voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen. Deze volledig in aluminium vervaardigde driecilindermotor levert 90 pk of 115 pk in zijn topversie. Onze testwagen was uitgerust met de 115 pk sterke variant: loopt lekker soepel en schakelt nauwkeurig. Van 0 naar 100 km/u sprint je in 9,9 seconden, de topsnelheid bedraagt  196 km/u. Het testverbruik van 6,1 liter/100 km is acceptabel in verhouding tot de sportieve prestaties van deze krachtige driecilinder.

Conclusie : de nieuweling binnen de Adam familie gaat over de toonbank vanaf € 16.325. In ruil  krijg je wel een erg trendy en goed uitgeruste auto. Minpunten zijn de krappe koffer en te krap bemeten achterbank.

 

79
Aandrijving17/20
Comfort 13/20
Rijgedrag 15/20
Veiligheid 18/20
Prijs 16/20
 

Perfomante driecilinder 
Looks

Kleine koffer
Krappe achterbank

Deel op

Lees meer over

Video


© Autonieuws. Alle rechten voorbehouden. Design door We Cre8 It.