maandag, 13 oktober 2014

TEST: BMW X3 sDrive 1.8d, de juiste keuze

Al in 2003 creëerde BMW het nieuwe segment van middelgrote Sports Activity Vehicles (SAV) met de introductie van de X3.

Dat betekent dat de BMW X3 nu al meer dan 10 jaar een toonbeeld is van sportieve dynamiek, sfeervolle luxe en robuuste vinnigheid, gekoppeld aan een laag brandstofverbruik en een lage uitstoot – met een verkoopcijfer dat ondertussen tot meer dan een miljoen stuks is opgelopen. De tweede generatie van de succesvolle BMW X3 heeft zichzelf sinds zijn introductie in 2010 op overtuigende wijze bewezen, met de grootste interieur- en kofferafmetingen en de grootste flexibiliteit in zijn klasse.

Ook in zijn jongste versie blijft de wagen die eens aan de basis lag van de klasse van de Sports Activity Vehicles, een unieke uitstraling behouden. De BMW X3 ziet er daarbij sportiever dan ooit uit – en accentueert in het interieur met hoogwaardige materialen nadrukkelijk zijn uitgesproken luxekarakter.

Overtuigende verschijning: het exterieur van de BMW X3 ziet er standaard al sportief uit. Dankzij de brede bumpers met machtige luchtinlaten ontwikkelt de voorkant een sterke présence. Als een duidelijk statement prijken de grote dubbele nieren prominent in het midden en stralen ze een uitgesproken zelfbewustzijn uit. De voorkant wordt verder verfraaid met opvallende koplampen, die van de beide zijkanten tot aan de nieren reiken en als optie met xenon- of 100% LED-techniek oplichten. In de koplampen – en ook in de buitenspiegelbehuizingen – bevinden zich de richtingaanwijzers. De standaard mistlampen vooraan zijn als optie ook met LED’s verkrijgbaar.
Van opzij bekeken vertoont het silhouet de onmiskenbare BMW X3 look. Tot achteraan accentueert een karakterlijn de afgetekende wigvorm, die het design nog dynamischer maakt. De unieke interpretatie van de Hofmeister-knik maakt ondubbelzinnig duidelijk dat dit een BMW X3 is. De dominante bumper maakt de achterkant compleet en beklemtoont de zelfverzekerde, stabiele stand. Een andere opvallend detail is de bodembescherming, die in combinatie met de xLine in aluminiumlook is uitgevoerd.

Het interieur van de BMW X3 combineert een uitstekende kwaliteitsindruk met doordachte functionaliteit. Lijnen vol spanning verdelen het instrumentenbord en de binnenkant van de deuren. Samen met de verticale boog aan de middenconsole accentueren ze de moderne look. De voor BMW typische oriëntatie op de bestuurder blijft daarbij behouden. En dankzij de hogere zitpositie hebben alle inzittenden een uitstekend overzicht. Voorts overtuigt de BMW X3 met uitrustingen waarvan de hoge kwaliteit zichtbaar en voelbaar is. Zorgvuldig geselecteerde materialen met details zoals chroomafwerking en oppervlakken met accenten brengen het moderne design en de hoge kwaliteit van het interieur mooi tot uiting.

Innovatieve BMW TwinPower Turbo-technologie, Common Rail directe injectie en een lichtgewicht constructie van aluminium maken het mogelijk: de nieuw ontwikkelde 4-cilinder dieselmotor in de BMW X3 combineert indrukwekkende prestaties met een nog verbeterde efficiëntie en nog minder emissie. 

Bijzonder zuinig blijkt het dieselinstapmodel BMW X3 sDrive18d met een verbruik van 5,1 tot 4,7* l/100 km (met 8-versnellingsbak Steptronic 5,2 tot 4,8* l/100 km) en een CO2-emissie van 134 tot 124* g/km (met 8-versnellingsbak Steptronic 136 tot 126* g/km). Wat de rijprestaties betreft, toont de wagen zich duidelijk genereuzer – de sprint van 0 tot 100 km/u wordt in 9,5 s (met 8-versnellingsbak Steptronic 9,8 s) afgewerkt, de topsnelheid ligt rond 195 km/u. De juiste keuze vanaf € 37.750

 

87
Aandrijving18/20
Comfort 17/20
Rijgedrag 17/20
Veiligheid 18/20
Prijs 17/20
 

Zuinige motor
Zitcomfort

Niet standaard 4x4
Pittige optielijst

Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy