maandag, 13 oktober 2014

TEST: BMW M4 Coupé: Legaal Racepaard

Paar weken geleden stelde we u de BMW M3 voor, nu is het tijd voor de BMW M4. Het echte werk!

Het hart van de BMW M4 Coupé: de volledig nieuw ontwikkelde M TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. Met enorme power en unieke sound. Een samenspel van optimaal op elkaar afgestemde autosporttechnologieën.

De M TwinPower 6-cilinder-in-lijn benzinemotor van 3.0 liter verenigt het beste uit twee werelden: het hoogtoerentalkarakter – tot 7.600 t/min – en de superieure kracht met een maximumkoppel van 550 Nm. In slechts 4,1 seconden accelereert de M krachtbron met 431 pk van 0 tot 100 km/u. Directe bi-turbo-injectie en een typische M fijnafstemming zorgen ervoor dat de motor zelfs op de kleinste aanraking van het gaspedaal onmiddellijk reageert met onstuimige stuwkracht en superieure trekkracht. Het actieve sperdifferentieel is standaard, net als een manuele zesbak, terwijl je als optie een gerobotiseerde zevenbak met dubbele koppeling, carbonkeramische remmen en een adaptieve ophanging kan laten monteren. 

De innovatieve klepopstelling in het dubbele uitlaatsysteem wekt een motorgeluid op dat in eenklank is met het autosport-DNA van de wagen. De elektrisch gestuurde kleppen, die net voor de achterste knaldemper gemonteerd zijn, beperken de uitlaatgastegendruk en helpen om de onmiskenbare BMW M sound in het leven te roepen.
Geen paniek de M3 en M4 zijn qua mechaniek helemaal identiek. Enkel ligt nu het verschil dat de M3 een sedan is en de M4 een Coupé.

Maar wat is nu het verschil tussen de sedan en de Coupé?
Wel dag en nacht, de sedan M3 laat zich beheerst rijden, maar de M4 is gewoon een racepaard zonder grenzen. 

De M4 Coupé koop je vanaf 78.850 euro. Niet weinig geld, maar schuim het internet maar eens af, een goedkope tweedehandse M bestaat niet. Een investering is het niet, maar fun is verzekerd.

 

89
Aandrijving19/20
Comfort 16/20
Rijgedrag 18/20
Veiligheid 18/20
Prijs 18/20
 

Terug zes-cilinder
Echt racepaard

Niet voor alle dagen


Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy