vrijdag, 16 november 2018

TEST: Update Renault Talisman, Espace en Koleos

TEST: Update Renault Talisman, Espace en Koleos © Groupe Renault
Een volumemerk dat succesvol wil zijn moet een breed spectrum bestrijken, van de kleine stadsauto tot de grote gezinswagen en SUV waarbij het element value for money het verschil maakt met de premiummerken. Dat verklaart de aanwezigheid van de succesvolle modellen Talisman, Espace en Koleos in het gamma van Renault. Voor het modeljaar 2019 heeft het trio een update gekregen. autonieuws.be was er bij en keek ernaar. 

Ooit was Parijs de hoofdstad van de automobiel en zetten de Franse constructeurs internationaal de toon. Die tijd is voorbij, de meeste pioniers hebben de concurrentiestrijd niet overleefd, in de lichtstad zijn enkel nog de hoofdzetels van Renault en PSA gevestigd. Alle twee jaar wordt hier nog de Mondial de l’Automobile georganiseerd en heel af en toe nodigt een merk de internationale autopers hier uit voor een première. 

Zoete broodjes

Voor alle duidelijkheid: Renault is geen premiummerk maar zijn topmodellen Talisman, Espace en Koleos verkopen als zoete broodjes. Dat betekent dat zij in de smaak vallen en dat het gevaarlijk is radicale veranderingen aan te brengen. Als die al worden aangebracht, dan onder de motorkap. Die stelregel is de rode draad doorheen de updates voor het modeljaar 2019. 

Vanaf nu zijn de topgamma-modellen herkenbaar aan een prominent logo op een breed, klassevol radiatorrooster, aan een haaienvinantenne voor de Espace die de ontvangstkwaliteit verbetert, aan led-mistkoplampen voor de Talisman en Koleos en de C-vormige lichtsignatuur die doorloopt tot buiten de lichtblokken. Espace breidt zijn palet uit met de koetswerkkleur Kosmosblauw. 

Ook binnenin worden subtiele veranderingen aangebracht die het sportieve en/of luxueuze karakter in de verf zetten waarbij de afwerking van leder en stiksels en deurbekleding bijzondere aandacht heeft gekregen. 

APPPPP


R-LINK 2 krijgt smartphonereplicatie waardoor compatibele apps (telefoon, berichten, navigatie en muziek) op het 8,7 “ grote scherm kunnen weergegeven worden. Replicatie kan zowel via Apple CarPlay als Android Auto. Het gamma kan worden uitgebreid met WhatsApp en WAZE. Alle radio’s zijn standaard uitgerust met digitale radio-ontvangst (DAB), voor optimale geluidsbeleving is optioneel Bose Surround Systeem verkrijgbaar.

92159 2017 New Renault KOLEOS tests drive in Finland

Meer rijcomfort

Net als Espace en Talisman krijgt de Koleos een adaptieve snelheidsregelaar die automatisch de snelheid aanpast en een vooraf ingestelde afstand bewaart tot voorliggers. Vanaf modeljaar 2019 is een elektrische handenvrije achterklep voorzien voor zowel Talisman als Espace en Koleos. 

Om tegemoet te komen aan de wensen van de klant is het 4CONTROL-systeem van de Espace aangepast. Nieuwe adaptieve schokdempers verhogen het rij-en veercomfort.  Het permanent 4CONTROL-chassis beheert de draairichting van de achterwielen: tot 50 km/u draaien ze in de andere richting dan de voorwielen om de draaicirkel te verkleinen en de wendbaarheid te vergroten. Boven 50 km/u draaien ze met de voorwielen mee voor precisie en hogere rijstabiliteit. 

Talisman S Edition 001 15
Nieuwe, milieuvriendelijke motoren

De Renault Talisman (berline en Grandtour) is voortaan leverbaar met één nieuwe benzinemotor en twee nieuwe dieselmotoren die garant staan voor meer rijplezier. De 1.8-liter viercilinder benzinemotor TCe 225 EDC GPF met roetfilter levert 225 pk en een koppel van 300 Nm en is steeds gekoppeld aan een 7-trapsautomaat. Met een sprint van 7,6 seconden van 0 naar 100 km/u en een topsnelheid van 240 km/u is de auto niet alleen snel, het surplus aan vermogen verhoogt het comfort tijdens lange ritten. Inhalen gaat soepel en steile hellingen of bergwegen worden moeiteloos bedwongen. Verder maken twee nieuwe dieselmotoren hun opwachting. Het gaat hier om de Blue dCi met respectievelijk 120 en 150 pk met een longinhoud van 1749 cc. Vanaf januari is ook een 2.0-liter Blue dCi met 160 of 200 pk leverbaar.

21219158 2018 Renault TALISMAN S Edition
Nieuw is de uitvoering S-Edition op de Talisman. Deze onderscheidt zich door een zwart lederen interieur met rode stiksels, aluminium pedalen, accenten in aluminiumlook en een zwarte dakbekleding.

New Espace Roadshow Rome 3 JAHN Steffen
Vanaf het autosalon van Brussel 2019 is de Espace verkrijgbaar met een nieuwe Blue dCi-motor die is uitgerust met de SCR-uitlaatgasreinigings technologie (SelectiveCatalytic Reduction) met AdBlue, die in de uitlaat geïntegreerd wordt. De nieuwe 2.0-liter diesel produceert 160 pk en 360 Nm. De tweede variant perst 200 pk en 400 Nm uit het nieuwe blok. Beide versies zijn steeds gekoppeld aan een EDC 6-traps EDC-automaat met dubbele koppeling die tijdens een korte testrit ten volle kon overtuigen. Eigen input wordt niet gewaardeerd, flippers aan het stuur ontbreken en handmatig schakelen met de pook biedt geen meerwaarde, tenzij je de bergen intrekt. De top ligt op 210 km/u en een sprintje van 0 naar 100 is in 9,1 seconden geklaard. De 200 pk sterke diesel heeft dus helemaal geen moeite om de 1.840 kilo zware cross-over vlot door het verkeer te bewegen. Liever geen diesel? Kies dan voor de 1.8-liter viercilinder benzinemotor TCe 225 EDC GPF met roetfilter, goed voor 225 pk.

Conclusie: met subtiele aanpassingen en nieuwe motoren komt Renault voor zijn topmodellen tegemoet aan de wensen van de klant. Die blijven scherp geprijsd, een garantie voor succes. De Talisman S-Edtion is er vanaf € 33.875, de Espace Intens staat in de cataloog vanaf € 41.800 en de Koleos is te koop vanaf € 38.200.

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy