“Ze maken ze niet meer zoals vroeger, mijnheer…” Als zo’n uitspraak over auto’s gaat klopt dat wel, want de doorsnee auto van vandaag is voorzien van een turbomotor, kiest eerder voor comfort dan voor beleving, mikt op een zo neutraal mogelijk rijgedrag en heeft bij voorkeur een SUV-koetswerk. De Subaru BRZ is het tegenovergestelde van dat alles, en dus de uitzondering die de regel bevestigt. 
donderdag, 28 november 2019

TEST: Skoda Citigo e iV (video)

De Citigo e iV is het eerste volledig elektrische model van Skoda en legt de basis voor meer modellen die in de toekomst aan de familie worden toegevoegd. De markt van de geëlektrificeerde voertuigen groeit snel nu klanten de voordelen inzien van het breken met traditionele brandstoffen en overstappen op duurzamere alternatieven. Skoda komt deze veranderingen tegemoet door auto’s te ontwikkelen die voldoen aan de vereisten van deze dynamische en steeds veranderende markt terwijl ze ook de duurzaamheid van de mobiliteit behouden.

De GLB is al het achtste model dat op het compacte platform van Mercedes-Benz wordt gebouwd. Het is een SUV die een plaatsje krijgt tussen de kleinere GLA, die volgend jaar een opvolger krijgt, en de hoger gepositioneerde GLC. 

maandag, 25 november 2019

TEST: BMW 745e: Zen zoeven

Bij zijn midlife-update kreeg de BMW 7-Reeks niet alleen een potsierlijke grille maar ook een aanzienlijke upgrade van zijn hybride aandrijflijn, die zijn elektromotor nu combineert met een edele zescilinder-in-lijn in plaats van een wat volksere vierpitter. Autonieuws reed meer dan 1.000 kilometer met de nieuweling en kan bevestigen dat wat al erg goed was nog beter werd.
Het heeft even geduurd, maar eindelijk wordt het DS-gamma gestoffeerd. Naast de 7 Crossback is nu ook de 3 Crossback verkrijgbaar. Die draagt nog wel het nummer “3” zoals de allereerste DS-afgeleide van –toen nog- Citroën, maar is niet langer een berline maar wel een crossover.
Het PSA-gamma telt met de Peugeot 3008/5008, Opel Grandland X en deze nieuwe Citroën C5 Aircross een hele reeks middenklasse-SUV’s die hun technische basis met elkaar delen. De Citroën onderscheidt zich binnen dit gezelschap door zijn resolute keuze voor comfort “op zijn Frans”. Wij zochten uit of de C5 Aircross een “echte” Citroën is, zoals de liefhebbers van het merk ze graag hebben.
Het is bepaald opmerkelijk dat Mercedes-Benz, middenin een ongeziene storm tegen diesel toch kiest om zijn E-Klasse plug-in niet alleen met een benzinemotor aan te bieden (E 300 e), maar ook met een diesel (E 300 de). De ideale oplossing voor veelrijders?

De eerste A6 allroad dateert al van 1999, dus niet minder dan 20 jaar geleden. Wat gaat de tijd snel. De vierde generatie allroad quattro vormt opnieuw een ideaal compromis tussen een grote break en een SUV, voor wie niet kan kiezen dus…

De Renault Mégane R.S. Trophy-R is geen auto voor beginnelingen. Dit is eigenlijk een echte competitieauto die toegelaten is op de openbare weg, een echte sportwagen, niet alleen door zijn looks, maar ook door zijn prestaties. Als “R” is hij nog eens 130 kilogram lichter dan de normale Trophy. Met een minimumgewicht van 1306 kilo levert dat een gewicht-vermogensverhouding van amper 4,35 kg per pk op. Exclusief is hij ook, want Renault bouwt er maar 500 genummerde exemplaren van. Kijk ook naar de video van de #RSDays
Voor wie door de bomen het bos nog ziet is er de gloednieuwe Skoda Kamiq, een compacte crossover en het derde SUV-model van de Tsjechische constructeur. Met een beetje verbeelding herken je een Skoda Scala met een verhoogd koetswerk. Van de merkdealers wordt vindingrijkheid verwacht om het jongste model te positioneren in een overbevolkt segment. Maar er is nog ruimte want de SUV-rage zit nog lang niet op het hoogtepunt. Zo groeide het populaire modelconcept het voorbije jaar nogmaals met 13 procent. 
Pagina 1 van 32

Contact

YesYes BVBA
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy