Omdat je het ijzer moet smeden terwijl het heet is komt Mazda op de valreep nog met zijn eerste plug-inhybride, de CX-60, een grote SUV die boven de CX-5 gepositioneerd wordt. In zijn eerste verkoopmaanden heeft de eerste plug-in van Mazda zich in ons land tot bestverkochte model van het Japanse merk ontpopt. Nadat collega Dieter Quartier hem in mei al kort aan de tand voelde reden we er nu een hele week mee.

De concurrentie is bang voor BYD (Build Your Dreams). Terecht. Het Chinese merk slaat nagels met koppen met de Atto3, die eruitziet als een kleine VW ID.4 en uitpakt uit met een technologisch arsenaal waarbij zijn rivalen verbleken. Kers op de taart: hij is vlot leverbaar. 1-0 voor China?

Terwijl de VW Multivan tot voor kort afgeleid was van de Transporter en dus eerder utilitair van inborst was, staat het model tegenwoordig op het onderstel van een personenwagen en is de Multivan verfijnder en comfortabeler, terwijl hij als eHybrid met zijn plug-inhybride aandrijflijn met een unieke (fiscale) troef kan uitpakken. 
De gespierde topversie van Fords gloednieuwe pick-up is nog maar net gelanceerd of er zijn in Europa al 4.000 bestellingen genoteerd. Wat is het toch dat deze Raptor-rage aanwakkert? We zochten het uit in de meest veeleisende rijomstandigheden die je je kunt inbeelden.

Terwijl alle compacte premium cross-overs intussen zijn overgeschakeld op plug-inhybride technologie, blijft Lexus met de gefacelifte UX vasthouden aan de full hybrid aandrijving. De grootste vernieuwing schuilt vanbinnen.   

De BMW iX M60 is ontegensprekelijk een pk-fabriek en een razendsnelle auto, maar ondanks de “M” in zijn naam is dit geen echte “M”, maar eerder een extreme elektrische SUV voor wie met de 523 pk en 765 Nm van de iX xDrive50 geen genoegen neemt en zo’n € 31.000 meer overheeft voor wat sportieve opsmuk en een kleine honderd extra paardenkrachten.
Het zijn zwarte jaren geweest bij Maserati, dat met een verouderd en beperkt productgamma geen vuist kon maken tegen concurrenten als Porsche. Dat verandert nu met de Grecale, die zich onder de Levante nestelt en een frontale aanval inzet op de Macan.
Naast de gewone 1.0-benzineversie is er tegenwoordig ook een “hybride” aandrijving beschikbaar in het 500X-gamma. Het gaat om een 1.5-viercilinder die elektrisch ondersteund wordt en meteen gekoppeld is aan een zeventrapsautomaat. Is dit de versie die je moet hebben? We zochten het voor je uit. 
Omdat coupé-afgeleides van SUV’s in de mode zijn lanceert Skoda met de Enyaq iV Coupé een aerodynamische variant van de Enyaq SUV die met zijn aflopende daklijn minder luchtweerstand laat optekenen en er erg trendy uitziet. Als sportieve RS-variant heeft hij met zijn totaalvermogen van 299 pk bovendien meer pk’s aan boord dan eender welke andere Enyaq iV én is het ook de krachtigste Skoda uit het gamma. De RS ziet er sportiever uit dan zijn meer bezadigde broers en is meteen herkenbaar door zijn opmerkelijke Crystal Face-grille met verlichte spijlen.
De doorsnee Ford F150-koper in Amerika ligt niet wakker van de uitstoot van zijn truck. Het is hem om de power en de utility te doen. Als je die zaken kunt vergroten door de V6 of V8 op benzine in te ruilen voor twee elektromotoren, dan neemt hij het ‘groene’ verhaal er graag bij. Een beetje de omgekeerde wereld, waar we met Autonieuws kort van konden proeven. 
Pagina 1 van 65

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy