vrijdag, 05 oktober 2018

Quick Suzy: Jeep Renegade: Jong, veelzijdig en stoer!

Geschreven door  Quick Suzy
Quick Suzy: Jeep Renegade: Jong, veelzijdig en stoer! © FCA
Jong, veelzijdig en stoer, dat zijn de eerste gedachten die bij mij opkomen bij de eerste kennismaking met de gefacelifte Jeep Renegade. Deze compacte SUV loopt van de band in Italië en springt in het hoog door zijn bekende radiatorrooster met zeven sleuven, wat zorgt voor een krachtige uitstraling. De grote, ronde koplampen voegen daar een extra pittige dimensie aan toe. Bella…


Of je je er nu mee naar de stad rijdt of op verkenning mee trekt, de Jeep Renegade is er klaar voor. 

Ik vertrok voor een tocht langs de Kroatische Kust met de 1.0 benzinemotor, 120 pk sterk – dit laatste ter attentie van de mannelijke lezers van mijn rubriek. Wij vormen meteen een goed paar, de Renegade deelt mijn rebels karakter en zin voor avontuur. 

Jeep Renegade 2019 9

Gelukkig moet ik niet op zoek naar de autosleutel in mijn veel te grote handtas, mijn Italiaanse maat detecteert die van zodra ik in zijn nabijheid kom en kijk, de deuren openen automatisch. Ik kan zonder stress vertrekken. Binnenin lijkt de Renegade plots groter dan dat je in eerste instantie zou denken. Ik zit lekker hoog, er is meer dan voldoende ruimte tussen mijn hoofd en het dak en ook voor mijn medepassagiers op de tweede rij is er voldoende beenruimte. Je zou het niet verwachten van een stoere Italiaanse bink, maar deze hier is zeer functioneel, inclusief ingebouwde smartphonehouder en bekerhouders op de middenconsole en vele opbergvakken.


Jeep Renegade 2019 5

De smalle Kroatische kronkelwegen zijn een kolfje naar mijn hand, mijn Italiaanse maat voelt zich hier in zijn sas. Ondanks zijn kleine motor bezit die voldoende pit en wijk ik eens van de ideale lijn af dan snelt het beveiligingssysteem mij onmiddellijk ter hulp en stuurt de auto terug naar het midden van het rijvak. Dit is slechts één van de 60 veiligheids- en beveiligingssystemen die verkrijgbaar zijn op deze Renegade. Een extra troef is het grote, elektrisch bediende glazen schuifdak dat ons toelaat volop te genieten van de vrijheid van het open rijden onder de zuiderse zon. 

Jeep Renegade 2019 1

In Volosco moet ik met pijn in het hart afscheid nemen van mijn Italiaanse vriend. In dit klein en charmant vissersdorp is de tijd blijven stilstaan. Tussen de grote Italiaanse paleizen waan je je in Italië, maar beste vrienden niets is minder waar… dit is Kroatië. Bij onze aankomst lijkt Volosco ingeslapen, maar van zodra de avond valt troepen de inwoners en toeristen samen in de idyllische haven met zijn wereldberoemde restaurantjes, waar iedereen graag blijft rondhangen tot in de late uurtjes. 

De volgende morgen moet ik helaas vroeg uit bed, de volgende opdracht wenkt. Op de terrasjes zitten hier en daar al vroege vogels aan hun koffie te slurpen, de toeristenboten maken zich klaar voor de volgende lading bezoekers. Dit dorp heeft iets, hier kom ik zeker nog terug, met mijn Belgische man. Of hij bezwaar zou hebben tegen het gezelschap van mijn Italiaanse maatje, ik denk het niet. 

Jeep Renegade 2019 3

De stoere gril en ronde koplampen bezorgen de Renegade een zeer herkenbaar gezicht, een heleboel leuke kleuren, van calorado red tot hyper green, doet de rest. Dit nieuwe model beschikt bovendien over een uitgebreide uitrusting en tal van infotainmentsystemen. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan details, ruimte en functionaliteit. En niet onbelangrijk, zijn verbruik lag rond de 7,6 l/100 km. Wat goed meevalt, gezien mijn zware voet. De vernieuwde Jeep Renegade 1.0 T3 120 pk Sport is er vanaf € 20.700. Ter attentie van de vrouwelijke lezers…  hij snurkt niet, je kan hem ’s nachts zelfs onder de blote hemel laten overnachten zonder dat hij daar een ochtendhumeur aan overhoudt.

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy