vrijdag, 23 december 2016

Quick Suzy: Range Rover Evoque Convertible met high (w)heels

Als ik de merknaam Land Rover hoor, denk ik onwillekeurig aan stoere mannen. Sterker nog, dan zie ik in gedachte avonturiers met een Malboro-look in een onherbergzaam gebied of jachtopzieners met een stoppelbaard en geweer tussen de knieën in een Afrikaans wildpark.

Ik heb, met andere woorden, Land Rover altijd vereenzelvigd met de Defender. De meeste autojournalisten spreken vol ontzag over dit icoon, ik vind de Defender een onpraktisch ding op vier wielen. Ik weet wel dat high heels ook niet praktisch zijn, maar die zijn tenminste elegant en dat is een Defender zeker niet. 

De opeenvolgende generaties Range Rover hebben mijn beeld van Land Rover in positieve zin gecorrigeerd. Met de Range Rover Sport zou ik onze zoon zelfs naar school willen brengen, alleen de hoge instap is niet vrouwvriendelijk. Probeer je maar eens aan boord te hijsen in een smal rokje. Daar hebben de heren designers pas achteraf oog voor gehad, toen ie al klaar was.  

Met die tekortkomingen van mannen hebben we ondertussen leren leven. Maar de vrouwelijke interesse voor hun producten bracht de Land Rover-ontwerpers niettemin op de idee om een model te ontwerpen dat tegemoetkomt aan onze wensen. 

Met de Evoque zijn ze daar wonderwel in geslaagd: een compacte SUV die menig vrouwenharten sneller doet slaan. In cabrioversie oefent hij zelfs een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit. Vrouwen kunnen dat hebben, tot over de oren verliefd worden en bereid zijn tot alles.

Aangezien we toch in het tijdperk van de smoothies leven, hebben ze bij Range Rover inderdaad een blend gemaakt van twee smaakmakers. De Range Rover Evoque Convertible is ’s werelds eerste compacte luxe-SUV met neerklapbaar dak. Hij ziet er elegant uit en is tegelijkertijd ook stoer en sportief, net zoals wij vrouwen dat willen. Als het weer meezit, kan het dak er zelfs af. Ik moet eens bij Land Rover navragen of dit idee van een man of toch een vrouw stamt. 

De Evoque staat hoog op zijn grote wielen en heeft dat typisch, stoere uiterlijk. De stoffen kap, enkel in het zwart verkrijgbaar, kan elektrisch bediend worden tot een snelheid van 48 km/u. De Evoque Convertible is verkrijgbaar in 13 lakkleuren en de optionele adaptieve ‘full led’-koplampen vullen het design aan.

Bij het instappen word ik overweldigd door een oase van luxe. Het design is strak, praktisch met oog voor detail. Voor de zetels werd een mooi zwart leder gebruikt, afgewerkt met dubbele stiksel. De voorzetels zijn uitgerust met zetelverwarming én verkoeling. Achterin is er plaats voor twee passagiers met korte benen, het mogen ook yoga-beoefenaars zijn die er geen bezwaar tegen hebben om hun benen in hun nek te leggen. Ik zou in principe zelfs op wintersport kunnen met de Evoque Convertible, dankzij een optioneel ski-luik. Voor de skiërs onder ons, heb je weleens de latten aangebonden in het Tiroolse skioord Kitzbühel? Zeker doen, hier verzamelt elke winter de internationale jetset en kan je shoppen tot ’s avonds laat in het oergezellige centrum. De après-ski in Kitz is gewoon top. Een ritje naar de Ikea beveel ik daarentegen niet aan, met een kofferruimte van 251 liter ben je te beperkt in je mogelijkheden. 

Nog een belangrijke mededeling: de Evoque Convertible laat je nooit in de steek. Ook niet als je – toevallig of gewild - op het slechte pad bent terechtgekomen. Parkeren? Geen probleem. De verhoogde rijpositie garandeert een beter uitzicht over de weg, hetgeen bijdraagt aan mijn én uw veiligheid. De head-up display projecteert belangrijke rijgegevens op je voorruit, waardoor je als bestuurder niet afgeleid wordt. Met vrouwen achter het stuur komt dat weleens voor, weet ik uit ervaring. Het lijstje veiligheidssystemen omvat ook nog een dodehoekmonitor, actieve rijstrookassistent, verkeersbordherkenning, park assist en adaptieve snelheidsregelaar.

De Range Rover Evoque is een schoolvoorbeeld van mooi design met veel oog voor detail. Hij imponeert en charmeert, precies wat wij vrouwen willen. Met de kap open, genieten we van de begerige blikken die we overal ontwaren. Want denk niet dat we die over het hoofd zien. Een beetje uiterlijk vertoon mag, toch? Of moeten we straks ook onze handtas van Delvaux thuislaten misschien, en onze high heels van Louboutin? Niet onbelangrijk: de instapprijs van de Range Rover Evoque Convertible bedraagt € 52.700. Denk dus niet dat vrouwen geen aandacht hebben voor wat iets kost. In eerste instantie toch. Want hebben we onze zinnen op een hebbeding gezet, durven we de prijs weleens vergeten. Nobody is perfect, nietwaar heren. 


Media

Contact

YesYes BV
Veenstraat 10
B-3630 Maasmechelen

BTW: BE 0883 567 853

© Copyright autonieuws.be 2018 - Disclaimer & Privacy